Allhelgona

Hittade lite ditt och datt på stan idag, bl a amino-tabletter jag ska ta mellan styrkan och cardion, så det inte bryter ner så mycket. Lite kläder,te, lite krafs till lägenheten. Det var iaf superskönt att gå på stan med mamma och bara njuta!

Köpte pepparkaks-te! Väl hemma slog vi igång och gjorde oss en kopp, riktigt juligt och gott! Slank ner en kesella som mellis. Mamma for senare vidare till Ann-Sofi, bara över gatan, för tjejkväll med två till väninnor, och skulle sova över där.


Själv, blir det firande, dricka och dansa hela natten? NEJ, så himla skönt det känns. Kom just från ett pass på Tenton. Mage, extra biceps och cardio. Slog till och ställde mig på löpbandet för ännu en mils joggning/löpning. Tog snäppet fortare för att se vad det blev för tid den här gången, hastighet 9.6. Blev PB: 62 min, 42 sek. SÅ, nästa gång blir det nå snäpp snabbare. Nåja, en mils, hmm...joggning, nöjd är hon ändå!

Maten idag blev en blandning av gårdagens överblivna. Salladen vi hade med sallad, ruccola, gurka, tomat, avocado, blandades med den överblivna bulguren, och så hackade jag i kalkonskivor, lite lättdressing, och voilá så var jag supermätt och belåten! Nä, inte så mätt att jag inte får ner efterrätt (Samma som igår men med lite keso i)och kanske lite popcorn senare :)

Ha en skön lördagkväll alla firare!

/L

Morgoncardio

60 min på trappmaskinen avklarade, skönt! Nu ätit en ordentlig gröttallrik, äggmacka och på väg till stan med morsan för lite shopping! I helgen ingen stress i kroppen, mamma städade åt oss i fredags när jag var på jobbet, frostade av frysen och rensade avlopp. Dessutom gjorde jag så mycket matlådor förra helgen, så det står inte heller på listan. Bara umgås och lite träning :)

/L

Fredag och middagsmys

Igår när mamma kom hade hon en förlovningspresent med sig, som var hur fin som helst! Jag och Nicklas är det ju! Hon sa den går inte att bryta isär, så det är bara att vi håller ihop :)

Dagen har varit kanon på jobbet. Bra stämning, skönt kallt väder, varit ute och fått energi och hade bara 6 barn. Vår sista gick redan 14.45 ungefär, så jag kompade ut, som de flesta andra på jobbet. Håller tummarna att A-K också fick gå tidigare än sitt tråkiga 17.00! Hon ska ju vara en riktig bejb och köpa burken "burken" till mig på IKEA i helgen!

Ringde mamma, glad att jag skulle kunna komma hem tidigare! MEN var hon hemma? NEJ! Hon var ju på stan och kollade runt. Nåja, tog mig en powerwalk den sista ljusa 1tim och 20 min på den här dagen. Gick ner just när jag kom hem. Satte igång med massa matlagning, eftersom mammas vännina skulle komma på middag 17.30. När mamma kom från stan hade hon med en biskvi till mig! Det är vår favoritkaka när vi är tillsammans. Den tog väl nån minut innan den låg i min mage :)

Ann-Sofi kom och hade presenter med sig för vår förlovning: röda rosor, mörk choklad, ett rött fat och nåt att skåla i. Mina fina middagsgäster!

Förrätten blev baguette med en chevré och honung ringlat på. In i ugnen så det får mojsa till sig, och sen på med lite pinjenötter: Sen blev det varmrätt med lax, potatis eller bulgur, sallad och sås med purjolök. Till efterrätt blev det te, en choklad med olika innehåll, och min kesella/kesella vanilj, choklad-proteingegga, hackade nötter och mammas röda vinbär. Gick hem hos tanterna som uppskattade att det inte var just onyttigt alls :)

Så, nu sitter vi i soffan, gjort dem en fredagsdrink och lite naturgodis. Ska bara sitta och NJUTA av folket och stämningen vi har här ikväll!

/L


Joggning eller löpning?!

Åh, idag kommer mamma till mig! Jag har en pirrig liten punkt i magen som bara inte vill ge sig! Sån blir jag när hon kommer. Hoppas dagen imorgon går fort, och förhoppningsvis behöver jag inte vara till prick kvart över fyra. Typ inga barn på nån avdelning efter 4. Kanske ett på vår avdelning, på två personal, liiite onödigt kanske, vi ska ju inte ta ihjäl oss, hehe. Nåja, kommer vandra gladast hem iaf, hjälpa mamma med middag vi ska bjuda Nicklas och mammas bästa väninna på :)

Dagen har faktiskt varit kanon, piggare än på länge, och det mycket tack vare utevistelse i kyla och sol! Lapade åt mig så mycket friskluft jag kunde under tiden jag var ute på för- och eftermiddag.

Så, idag blev träningen så mycket lättare! Plågade magen lite, sen löpbandet. Läst någonstans att skillnaden mellan joggning och löpning är att man löper om man springer en mil under en timme. SÅ, utmaningen var tagen! Satte igång bandet på hastighet 9.5 för att se var det landade. Prickade ganska bra tycker jag, 63 min. 19 sek. på en mil. Så, jag joggade den här gången, nästa gång blir det löpning :) Sprang på lätta ben idag, superskönt cardiopass. Imorgon blir det vila, från all träning. Bara hemma-mys.

Nu har jag smakat min pirog med ett ton vitkål-och morotssallad som blev kvar sen igår. Gott!

Nä, nu blir det att ta tag i disken, urk!

/L



House

Gick väldigt bra att somna efter filmen igår ändå. Vi såg några avsnitt av House så var det lite lugnare!
House har ju gått i många säsonger, så vi ligger ju lite efter. Men vi ser serier eftersom, när en är slut ser vi nästa. Nu är det den här som gäller, och den är ju kanon!

Nu snart iväg till jobbet, ska gå länge idag, fy så tråkigt! Mamma kommer med kvällståget, och dagen imorgon kommer snigla sig fram eftersom morsgrisen kommer längta som ett svin!

/L

"Paranormal Activity"

Sett den ikväll! Hmm, blir nog att inte ligga mer än en centimeter från mannen inatt, och hör jag ett enda ljud skriker jag väl rakt ut! :) Inte att rekommendera åt de som efteråt ska lägga sig och sova ensam. Nä fy, vi var tvugna att kolla efteråt om det var autentisk videoupptagning eller skådisar. Möjligen gjord på en autentisk video, fast nygjord.

Nya Blair which! Bra som tusan EN gång.

/Sömnlös

Sjukling hemma.

Igår blev det sjukhuset för mannen som inte är i sitt livs form! Yrsel, illamående som nästan leder till spya, trött, nere osv. MEN han är ju frisk! Jepp, efter alla koller hit och dit så är det ju så, och blir det sämre får han höra av sig. Men, hur ska han då kunna jobba när han mår som han gör?! Är som att han är superförkyld, men utan feber, mörka ringar under ögonen och blev som ett lakan ibland.

Idag åt vi på nya bord på jobbet, vilken skillnad. Bullerdämpande! Finfina var de, och man når ungarna på andra sidan mycket bättre för de är smalare.

Gårdagens pass biceps/triceps mage gick oförskämt bra, bra det eftersom biceps alltid legat efter tricepsträningen i utveckling. Skulle ju tillslut se lite roligt ut. Avslutade med 30 halvtunga minuter på löpbandet. Dagens träning gick också super, axlar/ben, som avslutades på trappmaskinen 50 min. Ska kolla upp vad som är smart att ta mellan styrkan och cardion. Som gör att det inte bryter ner så förbaskat och man får lite energi till andra passet.

Just fått ner min middag som bestod av köttfärsröra (tacoköttfärs, lite ris, blandade bönor och majs). Lite sås bestående av kesella och chilisås. Till det rev jag vitkål och morötter som jag blandade med italiensk dressing jag köper på påse för lite smak. De som man blandar med olja och vatten.

Ikväll blir det skräckiskväll. Love it! Så att man knappt kan somna och få mardrömmar, bra bra! Nä, inte alltid riktigt. Får se vilken det blir, hoppas på Paranormal Activity, nya Blair witch! Till det lite morötter som jag ska dippa i sås som blev kvar från maten :)

/L

Absolut vila

Tröttheten sköljde över mig på jobbet idag, våg efter våg av gäspningar! Var med och stängde, så vi stod där ute på den mörka kalla ruggiga gården i våra lysande västar. Men det är väl så hösten ska vara, lite ruggig, tröttande, depressionskänsla och väldigt mysig med tekopp och tänt ljus!

När jag skulle gå hem vid 17-tiden hann jag tänka att jag skulle gå runt skogsvägen genom Gammlia. MEN, ändrade mig i sista sekund och började gå där ändå. Tänkte Där joggar ju massor med folk, och den är ju bara 17 plus att spåret har lampor. MEN hamnade bakom en man som tittade bakåt en gång, innan han stannade mitt på spåret med ryggen mot! Han stod still, och jag kände att jag saktade in. Han tittade bakåt tre gånger, och stod fortfarande kvar. Jag valde att snedda in på en liten stig istället. Stannade längre in och väntade en stund, gick en snirkel och kom tillbaks till samma spår. En joggare kom springandes, och jag var himla snabb på att gå hem, mannen var borta. Skumt! Så, ALDRIG med gå där i mörkret själv!

Nu har tvätten satts igång, och jag gjorde mig lite mat, dagens:
Ruccola, gurka, tomat, majs, feta, avocado, kalkon och lite lättdressing på.

Ikväll blir det tvätta, måla lite naglar och se tv. That´s it.

/L

Bulimisk träningsnarkoman som skippar spyan.

Tror det är en förkortning på mig ibland. Träninsnarkoman är jag, men samtidigt inte så långt att jag skulle kalla det ortoroxi. Då är man nog uppe i minst två träningar om dagen, OCH äter FÖR hälsosamt. Jag tänker på vad jag äter, mycket för träningens och hälsans och min egen känslas skull. Men äter nog mycket, men skippar socer och massa fett under veckan. Tror många gör samma som jag utan att vara hälsofreaks.

Men ibland, oftast på helgen eller en gång i månaden kan jag bete mig som en bulimiker. Äter det mesta som kommer i min väg, allt jag gått och tänkt på under veckan som är väldigt gott! Även om jag efter middagen är mätt stoppar det inte där, utan man äter tills man är gravid, mår lite illa och har ont i magen! Varför i hela fridens namn är det så? Tröstäter jag vid de tillfällena, vad är det jag ska ersätta med maten? Sen får jag aldrig sån ångest att jag skulle spy upp, hellre skulle jag sätta en silvertejp för munnen och avstå från allt godis och slisk! Nä fy, de få gånger jag varit magsjuk eller bakis, så kommer tårarna när jag inte har kontroll över att kroppen sätter igång och spyr. Vidrigt!

Träningen då, det enorma mängd träning jag gör, för vilken nytta? Tävlar inte i fitness eller liknande. Gör det enbart för min egen del, och jag trivs med det. Tror att det kompenserar för alla år under min uppväxt då jag var anklagad för anorexi, smal som en sticka, tränade väldigt mycker simning, men åt som en häst. Så kan det vara för en ung tjej med magra föräldrar. Vardagen bjuder på en känsla av att jag BARA MÅSTE få träna! Men sen kan det gå veckor på sommaren då jag inte rör en vikt, inte tar en promenad och äter massor av godsaker, UTAN att tänka en endaste tanke. Är det min vardgs-rastlöshet som slår in?! För det vet jag mycket väl finns där.

Funderade mest för att jag fått några frågor om vad jag vill med min träning, vad är tanken? Min träning gör mig större, skulle jag sluta skulle jag sjunka ihop till en pinne igen, för att sätta mig och äta godis, glass, pizza och hamburgare är inte min plan heller, inte min syn på att "bli större". Den anledningen räcker nog för MIG med all träning, det får mig att må bra, känner mig finare osv.

Jag vet faktiskt inte, men det jag vet är att jag vill träna, måste träna, mår bra av det. Vuxit upp med träning sen jag kunde gå. Träning är absolut beroendeframkallande!

/L

"Matprat"

Lagt in en ny kategori i min blogg som jag kallade matprat. Själv far jag fort in på recept eller liknande när jag är in på andras bloggar, massor av idéer. Vet även några som inspireras av vilken mat man äter, så lätt om det finns som kategori. Om man vill gå tillbaks till ett visst recept eller liknande så är det ju ett mindre urval av rubriker under den kategorin.

Har tyvärr just börjat gå igenom alla inlägg för att ändra dem, och datorn är lite seg ikväll. Ska ta tag i det och fortsätta imorgon så jag får in alla inlägg som ska vara där.

Snart sängen säger jag bara, sketatrött!

En del har för lite att göra!

Vaknade 8.50, och mannen skulle upp 9 för att förbereda fotografering. Lika bra att ta på sig träningskläderna och göra morgoncardio på Tenton, det regnade lite. 5 min powerwalk, 50 min löpning, 5 min promenad nervarvning. Hem, äta min gröt och ägg, sen assistera vid fotograferingen av två supersöta barn!

Idag har jag varit betydligt lugnare i huvudet, och inte så mycket inplanerat. Gjorde piroger när barnen och deras föräldrar fotat klart och farit.
Köttfärs med salt, peppar och mex-krudda, blandat med rivna morötter. Blev sex ganska stora bitar. Blev kvar köttfärs som fick offra sig och bli min middag :)

Sen blev det lite mellanmål i form av en frukt och proteindrink. Ett samtal till en av mina absoluta finaste vänner som fyller 27!! Wafa.
Vi har enormt många fina minnen, men ett av mina favoriter är när vi var i Thailand och gjorde massor med saker tillsammans! Här och kollar på tigrarna.

Iväg till Tenton för ett styrkepass. Kör morgondagens pass, plus dagen idag och vilar imorgon istället, har massa tvätt då, och slutar 17. Blev rygg/bröst/mage/rumpa och cardio. SÅ, mycket med andra ord. För att skynda på lite super-set:ade jag alltihop! Alltså gick mellan två övningar i taget istället för en i taget med vila.
Dagens pass blev:
Rygg Latsdrag, vertical row med smalt och brett handtag, korsryggen i maskin.
Magen Magmaskinen, bensläng på bänken, sit-ups på bollen.
Rumpan Benpress med fötterna högt upp, "gyn-stolen" utåtpress.
Bröst Pectoral-bröstmaskin, framåtlutande i kabelmaskinen, liggande flyes på bänk.
Cardio 50 min på trappmaskinen.

Köttfärsen till middag:
Hackade upp lite saker från kylen: sallad, gurka, tomat, avocado och majs. Lite mer mex-krydda på köttfärsen, och sås på kesella och lite chilisås! Tacos, hmm, utan tacoskal.

Så, till de som har lite att göra! För flera år sen kom det upp ett rykte om mig i Boden. Att jag tydligen har stomi-påse. MEN, det är ju inte sant, och även om det skulle varit så att jag hade det, varför prata om det? Är en risk med Ulcerös colit, vilket jag däremot har. Folk som knappt känner en. Kul för en 27årig tjej att folk går och tror det.

Nåja, nu är ryktet tillbaks tydligen. Morsan blev arg, och försöker rätta till, men samtidigt...vem bryr sig? Jag? Kanske. Är inte synd om mig, och skulle inte vara det om jag fick det heller. Är nåt jag absolut inte vill ha, och inte sjukdomen med alla följder som jag har heller. Men acceptera och göra det bästa av situationen är vad man har som alternativ! Jag lever, för mina förutsättningar, ett normalt liv. Hade kunnat ha det bättre, hade kunnat ha det sämre.

/L

Lörda på Lövstigen

Blev en väldigt god pizza ikväll!
Min del: tomatsås, skinka, ost, mozarella, jalapenos, salami och pizzakrydda. Nicklas gjorde en hawaii med MASSOR av ananas.

Sen såg vi de sista avsnitten av prison break, och var ett fint slut! Finns ju även en film efter det, men vill man verkligen se den med det slutet, eller kommer det förstöra!?

Senare blev det efterrätt, samma som igår:
Men idag blev det lite bär och crunchy på istället för nötter. Roligare om man gör saker lite fina även om de bara ska ner i magen. Hur goda ser inte de här frukterna ut!?


Nu har vi sett klart Pixar och Disneys nya "Upp". Det var väldigt snyggt gjord, barnslig, men rolig och söt! Ställt tillbaks klockorna så man inte glömmer imorgon, så nu får man sova en extra timme :)

Det är jag enligt Nicklas. Men så är det nog också. 100 bollar i luften, man hinner mer om man kombinerar sysslor :) Men borde lära mig att sitta ner, ta det lugnt, inte tänka på saker som ska göras sen. Jag gör allt på en gång, sen blir jag rastlös för att jag inte har NÅT att göra nästa dag, så blir jag lite irriterad när jag är rastlös. Därför sparade jag piroglagningen tills imorgon, det och träning ska nog rädda min dag.

Nä, nu ska jag hoppa i snarklådan, upp imorgon, Nicklas ska fota 11 här hemma. Lika bra att kliva upp när han går upp.

/Ska bara



Nåt är fel på mig!

Gårdagens after work var super! Norrlansoperan hade massor att välja mellan, och det blev två vändor med fulla fat. Men jag orkade inte vara så himla länge efter vi ätit upp, skittrött och less på veckan. For hem och gjorde mig lite efterrätt trots att jag var himla mätt av maten. Hade ju tom fotat det, men nu när jag skulle föra över det gormade jag till det och allt på kameran är bortas, var några bilder till bloggen, nåja. Hade gjort min kesella-vailjblandning, en kesella vanilj och en kesella 1%, sen hade jag gjort en chokladgegga av 1dl mjölj, 1dl vaniljyoghurt och 1 dl double pro choklad. Satte vartannat lager av dessa blandningar med hackade valnötter mellan. Gott var det.

Efter det vart det naturgodis och glass. Fick mig en anti-socerkänsla efter det kvällen kan jag säga! Blir nog mindre av det i framtiden, men lätt att säga nu, haha, nästa fredag är det väl suget som bestämmer igen. Tror jag istället ska unna mig god mat, kex med ost och sånt. Lite godis, visst, men är ju inte gott i större mängder egentligen! Tror det lätt bli för mycket eftersom jag bara äter fredag oftast, då ska man hinna äta allt man längtat efter på en gång. För mig funkar det mindre bra att äta EN godis, eller EN liten bit tårta i personalrummet, då vill jag ha lite mer istället, bättre låta bli.

Idag blev morgoncardio en timmes promenad till Willys och köpa valnötter och lite annat. Hem, gröt och äggmacka! Sen matlagning!

Köttfärsblandning: Köttfärs, strimlat vitkål, purjolök, blandade bönor. Stekte upp köttfärsen och tillsatte resten i en enda röra. Kryddade med pressad vitlöksklyfta, peppar, salt och massor av mex-krydda!

Thaimat: Äggnudlar som jag kokade upp klart. Vietnamwok, räkor och thaikrydda på det. Blandade ihop och satte i matlådor.

Efter all matlagning var jag så snurrig i huvudet, har 100 saker där inne som stressar mig till vansinne! Känner mig inte normal alls, grinade för att jag inte fick ihop de jäkla utemöblerna! Tog mig tårig till tenton och körde 75 min på trappen, sen hem trött i benen, men fortfarande piggelin i huvudet! Städade som en galning på ställen jag inte tar varje vecka! Dörrar, lister, rören inne på toan, under toastolen, ja you name it!

Nu har Nicklas kommit, vi ska göra pizza!

/Fru Duracell




Work, working out och after work

Sådärja, äntligen helg igen! Behövlig efter massa jobb, föreläsning, tung träning och trötthet utav mörkret! Har varit tunga uppstiganden på morgonen. MEN, nu är det två dagar med sovmorgon! Dagen var bra, kort, och lite barn på vår avdelning!

Tänk om man fick såna här roliga matlådor på jobbet, snacka om att charma barnen! (Bento heter dem) Jag tar en Hello Kitty tack! Kankse får laga en sån, Hello Kitty Halloween-låda till middag nästa helg!

Hem, träna benen, magen och trappade 50 min. Nu har jag duschat av mig, klätt om och ska snart cykla iväg mor Norrlansoperan för after work och buffé! Ska bli gott! Tror dock inte jag blir så länge, längtar bara efter att landa i soffan, äta lite gott och se film med min man. Ska göra en kanonefterrätt till buffén, ska tipsa er sen ;) Men nu måste jag iväg, i snöblandade regnet, huvva!

C YA

Allt detta pulver.

Imorse när jag gick till jobbet blev jag omcyklad i Gammliaskogen. När jag kom till uppförsbacken gick jag ikapp den som cyklat om mig, som fortfarande cyklade! Varför ska en del trilskas med att kämpa i uppförsbacke när de får kämpa livet ur sig för att knappt komma framåt?! Orkar inte hoppa av och gå, fast att jag slår vad om att ta cyklingen är 100 ggr tyngre.

Hmm, efter jobbet idag var jag sjukligt trött i huvudet, men däremot piggelin i kroppen. Gick hem för att köra bicep/tricepspasset, det roligaste på hela veckan! Gick bättre än jag någonsin varit med om, och jag kände mig som en Barbara som blivit allderles för uppblåst i armarna! Ska dock byta plats på det med axelpasset som jag hade i tisdags, kändes som fel ordning. Sen eftersom jag vill köra biceps på extrapasset på lördagar blir det jobbigt om jag har passet på en tors :)

Blir en del pulver under dagen för träningen skull:

Hy-pro choklad äter jag som gegga till gröten på morgonen, och som mellanmål till mjölk som en shake. Långsamt protein. Beställer jag på styrkadirekt.se. Nästa gång blir det även vaniljsmak.
Complete protein 3 mintchoklad tar jag direkt efter träningen med mjölk som en shake. Snabbt protein. Beställer jag från MMSport.

Double pro choklad och Pure casein choklad äter jag som kvällsmål innan läggdags. Långsamt protein. (eller kesella) Double pro beställer jag från MMSport.se, och Pure casein från Proteinfabriken.se Ska även prova som på bilden, Banan/jordnöt tror jag, kan vara gott! Pure casein är super att blanda med lite kanel!

Creatin tar jag innan träningen, tillsammans med en koffeintablett, energitablett, rage eller nåt annat som ger en liten puff. Det är snart slut, och då ska jag under en period vara utan creatin och börja om senare igen. Det har jag köpt på Gymgrossisten i stan.

/L


HUNGRIG!!

Men hur kul är inte djur!? :)

Dagen har för mig varit himla jobbig, trött, seg, less, HUNGRIG!! Är det tiden på månaden då jag funderar på att gå och våldta nån kiosk, eller gå en mil för att äta nåt gott. Nja, inte riktigt, men nästan, cirkulerar mat i huvudet kan jag erkänna! Redan handlat och planerat 4 maträtter jag ska laga till i helgen...

Idag fotade vi oss på jobbet, och barnen var väldigt stilla och duktiga! Smärtfritt!

Kalendern sa cardio/vila idag...vila kände jag hela dagen. Men tjurig som man är, och extra hungrig den här veckan, så tog jag mig igenom 50 min trappmaskin. Nu sitter jag med middagen i magen, chokladgegga, lite chokladkaka jag fick i födelsedagspresent, och det sluter inte där om jag känner mig själv rätt. Men men, c´est la vie!

/Hungriga vargen

Födelsedagsbilderna

Var på Gammlia i lördags innan festen och fotade, och här kommer några, klicka för större bild:


That´s it. Nöjd som fan. Love him!
/L

Mardrömmar om natten och dagen

Min natt kantades av lite mardrömmar! Nån läskig gubbe som liknade Gollum från Sagan om ringen fick tag i mig, och vi befann oss i en lekpark som låg nedanför vårt hus när jag växte upp i Trångfors. Så, efter det kunde jag ju inte somna på ett tag, låg under täcket och häll på att dö av värmeslag, men vågade ju inte ta bort det!

Sen var jag ju knappt vid liv när klockan ringde 5.45, och jag undrade om det riktigt var sant! Jag hade ju inte alls sovit klart! Nä, bara att pallra sig upp, kallvatten, och knata iväg mot jobbet. Sen gjorde jag ju misstaget att gena genom Gammlia, som vanligt. Men den tiden på dygnet är det inte många i rörelse, mörkt och läskigt! Nä, hem går bra, men dit ska jag börja gå efter gångvägarna om jag börjar så tidigt!

Lugnet före stormen fram till 7, då en väldigt ledsen otröstlig liten tjej kom till mig, och spräckte min trummhinna i 40 minuter, trodde jag var på väg till...
Tills A-K läste lite bok, och det kom lite mer barn och folk som fick henne på andra tankar. Sen med lite gröt i magen var allt som hette ledsamhet bortfluget. Dagen har varit lite jobbig, kan inte sätta fingret på det, men fick inte så bra start så.

Nu har jag iaf varit och kört mina axlar och magen på Tenton. Avslutade med att testa de 5 kilometrarna på bandet. Idag blev det lite snabbare än förra gångens 30.13, drog ner det till 25.18. Så nästa gång blir det ännu bättre, finns många minuter att hämta innan det kommer till gränsen för vad jag pallar.

Efter träning tog jag ett nytt proteinpulver Pro complete 3 som jag beställt från MMS sport, med mint-chokladsmak! Ojoj, blandat med mjölk så blev det som after eight! Smarr! Mat i magen, hoppa i kläderna, och iväg på en föreläsning på tandläkarhögskolan till 21 ikväll...hoppas det är bra!!

/L

Lite lätt förvirrad människa

...jag alltså! Den här veckan, blandat med den förra har blivit lite hopblandade i mitt huvud :) Kvällsföreläsning förra veckan(som jag inte skulle på), en imorgon (som jag ska på), samtal med föräldrar, inskolningssamtal...hmm, som jag har imorgon för övrigt, just ja! Nåja, sen after work freda, don´t forget! Öppningen för Gizela imorgon, komma tidigare på ons, så vi hinner käka frukost innan fotograferingen osv osv. Känner mig lite begravd av informationsdjungeln som kryper sig på!
Me!
MEN, som tur är så har jag ju min kalender! Vad skulle jag göra utan den? Lever ju lite genom den, har jag hört, haha. OCH tur jag har mina bästa arbetskamrater som hjälper mig i min förvirring, eller mobbar de...jaja, sak samma ;) Planeringsmänniska som man är. Hade jag inte haft kalendern skulle jag nog gått på föreläsningen förra veckan, fara till fel ställe på morgondagens föreläsning, glömma ställa väckaren på 5.45 imorgon! Huh. Glömma diska, skita och sova! Nä, kanske inte, sånt sker lite mer spontant, men mycket skrivs in i kalendern iaf!

På dagens spalt stod det iaf jobb 7.45-16.15. Bröst/rygg/rumpa. Så, det var det jag gjorde, hem efter jobbet 16.15, tog mig till gymmet och körde mitt inplanerade pass, plus 25 min på trappen. Nu mat i magen, soffan med mannen, prison break. Gött!

/Confused little brain.

Födelsedagsfirande, check!

Jaha, då var man plötsligt ett år äldre, och inte känns det ett minsta dugg!

Gårdagen var iaf himla rolig, kom rätt mycket folk, de verkade ha väldigt trevligt, åt upp allt godis jag hade ställt fram, bra d! Dessutom var de snälla och kom med presenter, fast att jag ju inte alls behöver det! 5 vinflaskor, en likör 43, en jättefin blomma, god choklad och flera länkar till mitt armband! :) Underbara vänner man har!

Kvällen i några bilder: Klicka för större format, som vanligt!

Först mitt inför-festen-kort. Syrran kom med en Asti som vi poppade på balkongen, det var himla sött och gott, inte sådär torrt och strävt som jag tycker allt annat vitt är :) Danne bjöd på lite rom med cola, han hann lura mig, Nicklas och Viktor att ta ett glas med "4-fingrars"... 4 fingrar sprit, resten cola. Jag och Tompa gör hans fina tecken. Sen bar det ut till Allstarz där vi dansade och dansade och dansade lite till. På väg hem visade A-K sin skjuts hem för kvällen...nä haha, hon åkte med oss hem, sötaste Emma körde oss! En subway i handen, sen bar det av hem, äta, sova.

Nu har jag ätit upp andra halvan av min skagenmacka, sliskit, men himla gott! Så nu har man alltså festat för nå helger framöver. Det är himla roligt, MEN jobbigt att vara seg dagen efter. Fast är väl enda sättet för mig att för en gångs skull låta bli träningen en helg! Så, på månda KÖR VI! Nya träningsschemat ska invigas!

Hmm, vad ska man äta nu? Nicklas och Danne ligger fortfarande utslagna i sina rum, så kan inte ställa mig och diska bort heller! Hann iaf inna utgången plocka ihop allt skit i påsar som står redo att bäras ner till soporna. Hur underbart är inte det?! Slippa ta tag i ölflaskor mm som stinker när man själv är lite sleten.

/Bakis-masken

En blondare blondin närmare pensionsåldern.

10 imorse satt jag och fixade håret hos frissan. Klippning och färgning. Nära jag skulle klippa kortare frisyr, men gjorde det inte, kanske nästa gång! Köpte även en bur på stan till grabbarna, de ryms ju inte i Attilas gamla tillsammans. Sen lite fin-kläder, smink och så iväg för en fotosession jag lägger ut nån bild på här sen.

Ikväll kommer det lite folk, lite dricka, lite snax, lite musik och väldigt trevligt!

Skål!

/L 27 år :)

Nutella it good!

Stod ute i regnet efter frukost fram till lunchtid, lite surt var det allt. Men som vanligt är det skönt att få vara ute oavsett! Stängde avdelningen idag, gick hem 16.30, for och tränade mina ben, magen och extra biceps. Nu börjar det bli roligare att köra de små musklerna biceps, det tar sig.

Fredag=fredagsmys! Danne som skulle sova här ikväll tog ett pit-stop i Sundsvall ;) Kommer imorgon istället. Thaimat från thaiköket blev det först, (thai-vårrullar som förrätt, och nudlar, grönsaker, fläskfilé, ägg för min del). Vi tog med Sune i åkburen för att han ska vänja sig lite...men gap och skrik kom det ur hans mun. Ska nog allt vänja han att det inte är nån idé! :)

Sen blev det soffan med lite gott, fridagen fredag då det mesta slinker ner. En kesella1% blandat med en kesella vanilj. Åt lite av det till en bit kladdkaka från förra helgen. Resten blandade jag med keso, blir som risifrutti. Toppade med tinade hallon och hackade nötter. Fick även ner lite naturgodis, popcorn, cola OCH nutella! En evighet sen jag åt det, är riktigt gott! På macka, kex, eller med sked :) Ger mig minnen från Kreta; Jag, syrran, bakfylla, balkongen, nutella med sked och vattenmelon.

Nu sitter jag med min gravida mage och ser lite stand-up. Längtar till imorgon, klippning och färgning 10. Sen stan en sväng och kolla lite saker, gammlia och fota med mannen, sen fixa här hemma för lite fest. Hoppas att många tar sina rumpor hit, så blir det lite roligare.

Ciao alla fredagsfirare!

/L

Kvällsmål

Pure Casein choklad från Proteinfabriken.se!
Har lärt mig av erfarenhet att vill man lära sig tycka om någonting så går det! Havregrynsgröt som jag idag föredrar många gånger över en god yoghurt med mysli, avskydde jag innan jag började jobba på förskola! Men med lite...hmm, mycket sylt från början var det ok. Nu slinker det lätt ner utan sylt om det så vill!

Samma med mitt nya kvällsmål. Den här veckan, har jag de flesta kvällar gjort en god flyff, 1 dl kallt vatten, en skopa pure casein. Vispat järnet nån min, sen in i frysen istället för kylen 5 min. häll i kanel, vispa igen till en gegga. Hackar lite val- och hasselnötter på också, och fort ner i magen går det nu. Så får det ligga där och ladda batterierna på Lotta tills imorgon :) Varvar så klart med kesellagegga med keso/bär och nötter i, smarr!

Imorgon fredag, fredagsmys med thaimat från thaiköket, lite kladdkaka med vaniljkesella, och kanske lite annat gott. Sen kommer Danne och sover hos oss i helgen. Fest lördag, då ska hon firas med en drink eller två! ;) Oj, snart är man ett år äldre!

/L

Kan och orkar mer än man tror!

Tidig morgon, sluta tidigt från jobbet. Knatade hem och for till Tenton, mitt andra hem känns det som. Tomt utan kvällarna då man får fara dit och träna och ta i, komma hem och äta extra god middag och kvällsmål. Dagens blev nudlar med wokgrönsaker och tigerräkor. Lite pressad citron och lite chilisås, mums! Slängt i tvätt och tänkte surfa lite som tidsfördriv mellan springturerna till källaren.

Sist jag körde ryggpasset blev det ju PB i vertical row, rygg med smalt grepp: 45kg*5*5*3, 40kg*8*7
Idag blev det ett riktigt bra axel/extra bröstpass:
PB
bröst flies på bänk med hammergrepp, hantlar: 8kg 4 set*9 rep på varje. Även bröst i kabelmaskinen, framåtlutad: 30kg *6*5*5, 25kg*8*7. Baksida axel med hantel: 8kg*8*8*7, 7kg*10
Avslutade med 50 min på trappmaskinen till Tyra Banks show:)

Man måste tro lite mer på sig själv, fick jag klart för mig idag. Borde ju ha kunnat köra mina PB tidigare, eftersom jag ändå kan köra mer rep än 5 oftast, får skärpa till mig och testa mig själv lite oftare. Lätt att bara köra på på samma som man gjort. Ja kan, ja orkar!


Satt och plitade på nya träningen, och kom fram till följande skulle vara smartast att köra:
Mån: bröst/rygg, tis: axlar/mage/rumpa, ons:cardio el. vila, tors: biceps/triceps/mage, fre: ben, lör: extrapass/mage, sön: cardio el. vila.

Eftersom man tröttas ut efter passen tills nästa dag, så la jag vila efter axelpasset, så orkar jag armar bättre. Sen kommer magen köras lite si och så när det passar, och cardio slängs in här och där. Kommer modellera om vecka för vecka beroende på kvällsjobb, trötthet, tidiga dagar mm. Men det där är tanken iaf.

Imorgon ska laktosfria mjölken provas till hy-pro choklad!

/L


Laktosmagen har talat!

Kallt i luften idag när vi var ute på gården. Efter att det varit gråtkalas på Blåbärets ungar ett längre tag, tog jag och A-K beslutet att det fick vara nog, så inte öronen börjar blöda! :) Hur i h*te ska det gå i vinter, kallt, trötta, ännu mer grin!? Nåja, blev varmare framåt eftermiddagen, och när jag var ute efter mellis var det kanonskönt! Fick förresten korv och stuvade makaroner till lunch, vilket lyx! Sen mitt nya mellis på jobbet är hy-pro, samma som jag har på gröten. Men mer mjölk, mindre pulver, smakar plupp chokladmjölk, gott!! MEN, känns nu i magen att jag åt stuvade makaroner, OCH det, dock bara en½ dl mjölk var det. Ny plan blir att ta med laktosfri mjölk till jobbet att blanda med, för skulle vilja blanda med 3 dl ungefär.

Dagens träning blev mage och cardio. Rakt av 45 min löpning på bandet. Mycket folk idag med, vad är det med folk? Träna sådär mycket?! ;)

Nu ska vi se Public enemy, ska ju vara en bra film! Depp är ju med, kung!

/L


Fjortisarna pratar ut på gymmet

Hmm, betalar jag inte mindre i månaden för ett gym i källaren som har lite vikter och skrot, innehåller lite människor och har inte så mycket att bjuda på....för att slippa coola människor med fina träningskläder och smink, fullt med små-ungar som drar och sliter i olika vikter hit och dit, samtidigt som de pratar om killen de flörtade med i fredagskväll, på stan, i fjortis-fyllan?! Va gör de där egentligen. Ska man gå på gymmet för att snacka...SAMTIDIGT som man tränar sina armar och ben, så ger nog inte träningen så mycket! Skulle inte kunna säga ett ord jag när jag tar i, men å andra sidan orkar jag inte sitta och göra en närmare 50-60 rep. heller ;)

Nytt upplägg på min träning fr o m nästa vecka! Tidigare delat upp triceps/bröst, biceps/rygg, axlar/mage, ben. Nu blir det istället triceps/biceps, rygg/bröst, axlar/mage, ben. Får se hur det kommer gå. Kör även på med extra ben, extra mage och cardio när det passar.

Nä, nu ska jag slappa i soffan. Idag blev det ENBART styrka. Maxade på extra rep. och extra övningar på biceps, och kör cardio imorgon istället, och vilar från styrkan.

/L

L skriver om sin måndag

Ny vecka, nytt jobb, ny träning, NU KÖÖÖR VI! Känns strålande! Lite småkyligt i luften, men väldigt skönt att vara ute på dagarna med barnen, man får sån skön energi under dagen, och allt går så mycket enklare om man inte är seg! Var mest inne idag dock, men känner mig pigg ändå. Gick till Tenton efter jobbet och körde triceps/bröst/mage, extra rumpa, och löpbandet 40 min.

Nu har jag landat i soffan, och maten har landat i magen. Lax och wok blev det idag. Var gott efter dagens potatisbullar på jobbet, inte just sån där mat jag känner mig mätt och belåten av precis :)

Känner mig lite smått irriterad på styrka direkt, eftersom de tagit betalt för det jag beställde, men glömde skicka en hel förpackning protein. Två mail senare...fortfarande inget svar, vilken service. Sen finns det bara mail under kontakt, annars skulle man ju kunna ringa och skälla lite på dem!

Soffa ikväll, inget annat!

/L

Godisråttan har varit i farten igen!

Vaknade imorse av att Nicklas var på väg upp. Klockan var 10, och jag kände mig riktigt trött och ville gärna somna om. Men slet mig upp, drog på mig träningskläder, ett äpple, och iväg till Tenton. Mage och löpbandet. 5 min powerwalk, 10 min löpning, 10 intervaller 30sek/30sek vila, 10 min löpning, 5 min powerwalk: sammanlagt 40 min. Blev ett PB i magmaskinen, efter att jag kört crunches i lutande bänk! 55kg *15*15*15, 50kg*25*25.

Hem och ät gröt och äggmacka. Skulle kommit lite folk med en lille-man för att fota idag, men det blev uppskjutet. Så eftersom alla saker stod uppställda passade vi på att fånga Sune och Attila på bild: Klicka på dem för större storlek.




Hittade för övrigt ännu en ny choklad igår ;) med yoghurt och jordgubb, och dern tog också mystiskt helt slut, hmm, samma med glassen och plockgodiset jag köpte! Kände mig lite snurrig av allt godis från både freda och lördag...
men ack så gott!

Idag blir det bara vanlig mat och kvällen bjuder på frukt tror jag. Vila magen lite, den gnäller på mig.
Nu har Nicklas syrra, Per och töserna varit här, de åt lite pizza, bytte lite blöja, tog lite foton och sen drog de vidare hemåt. Allderles för snabbt besök, men får snart träffa dem lite längre när vi ska ner och hämta brumbrum-bilen. Volvo, fan va vuxet.

Nu film under filten, sen ett varmt bad!

/Isbiten

Arnold och Cutler

Igår slank det ner en hel del choklad, hade ju gjort kladdkaka, plus att Nicklas kom hem med den nya smaken passionsfrukt 70% som var himmelskt god! Så, nu har jag ätit cholklad för ett tag framöver, inte nåt sug efter det precis :)

Tog en promenad imorse när jag vaknat, begav mig 9.45 mot Coop Forum för att se vad de hade för gott i hyllorna. Hittade lite saker där, och begav mig vidare till Willy´s där jag hittade lite till:
Ny Fun Light tillfällig smak, rött äpple! Den var god! Sen blev det lite godis till nästa helgs fest, och lite naturgodis till mitt skåp, bl a torkade tranbär som jag tror hamnar i min kesellaröra :) Hittade även majskrokar. Nyfiken vad det egenligen smakar. Föräldrar ger det till sina ungar har jag hört, ser ut som gigantiska ostkrokar, men ska vara fettsmåla och fria från salt. Lär ju smaka...ja, inte så mycket. Så tänkte efter och köpte kesella som jag ska blanda i lite tsatsikipulver i, gott att dippa i!

Väl hemma vid 11.30 åt jag frukost som smakade himla gott efter den promenaden, gröt med chokladgegga, och egetbakat chiabatta med ägg och aromat!

Städa städa, Nicklas hade dammsugit och drog på stan en sväng, så jag dammtorkade en dammig lägenhet. Sen blev det matlagning för hela slanten.
Ett bläck med lax och kyckling med massa olika kryddningar, och ett bläck med classic wokgrönsaker. Blev några matlådor, gott med lite ris till eller bara som det är.

När nicklas kom hem drog vi och tränade, hade mitt extrapass kvar, och det fick bli bröst, biceps och lite latsdrag. Sen hade jag tänkt mig löpning, men icket! Nä, fy, har kört cardio mycket nu, och benen är som onda sen passet igår, så får bli morgoncardio imorgon istället. Sen var ju också "Arnold och Cutler" där, så var mest sugen att gå hem, grabbarna som vrålar så man tror de är riktiga bjässar. Men de är inte så värst stora. Vrålar innan de tar upp uppvärmningsvikterna, klappar till varandra, ger varandra en applåd, high-five, och allmänt irriterande att träna vid. Fick mig ett gott skratt idag när ena sa - Den där övningen är så jävla skön, så man nästan får en orgasm, skönare än en underklädesmodell för Halens. Hmm, vänta med orgasmen tills jag gått tänkte jag. Halens modeller, är de extra sköna, och hur vet han det?! ;)

Tips på gott och läskande! Frys in vindruvor! Lite som piggelin, skitgoda!
Ikväll blir det kesellablandningen från igår, lätt plus vanilj. Blanda det med lika mycket keso mini. Toppa med lite bär och hackade nötter!

Sverige-Danmark ikväll, hejja hejja!

/Betti-spagetti-ben

Äntligen fredag!

...och självklart fredagsmys med film och gott! Just sett klart en dålig skräckfilm, och ska fortsätta med G.I Joe som jag både hoppas och tror är bättre!

Attila har blivit sig själv igen, och Sune är en galen liten kisse som mest busar runt...som kattungar ska! Nu brottas de och sover tillsammans. Tog bara några dagar.


Mina tre grabbar.


Fick den nya 70% choklad av Nicklas, med smak av passionsfrukt! Den var så god, så jag vet inte var den tog vägen...men borta är den ;)

Bakade en kladdkaka ikväll som jag tycker blev supersmarrig:

2 ägg, 1dl socker/1msk sötningsmedel som man vispar upp. 1dl kesella (jag blandade hälften vaniljkesella, hälften lättkesella 1%), 4 msk kakao, 1tsk vaniljsocker, 1krm salt och 1 dl mjöl. hackade även i lite hasselnötter. 175 C i 20 min. Till det åt jag blandningen av kesella som blev över.

Nu sitter jag här, lite smått gravid, men lycklig i själen och laddad av socker. Kommer bli ett kanonpass imorgon på morgonen. Blir någon typ av cardio tänkte jag. Benpasset idag gick rätt bra iaf. Gjorde ett PB!
Leg curl-baksida lår: 20kg*13, 45kg*6*6, 42.5kg*7*5, 40kg*8

Nä ,vad ska man äta på nu då?

/Godis-låttan

Run Forrest

Stängningen idag på jobbet. Hade slut barn på vår avdelning redan 4, så skickade hem Anita, och väntande mest på att få ta över lite andra barn :) Typiskt! Nåja, låste igen och knatade hem.

Tog mig en banan och gick till gymmet. Skulle bara köra lite cardio idag, och tänkte jag skulle kolla lite tider. 5 km löpning på bandet, hur länge tar det för Lotta? Slog igång hastighet 10 och höll det genom alla kilometrar, och det blev 30 min, 13 sek. Då har jag det som utgångspunkt framöver. Har ingen vidare kondis, och skulle kunna vara kul att dra mil-spåret i sommar utan att dö varje gång, utan få en hyffsad tid.

Efter det 5 kilometrarna gick jag 5 min. Sen 10 intervaller i 10% lutning, 30 sek/ 30 sek vila. Sen gå i samma lutning 5 min. Så blev 50 min på bandet. Skönt seg i benen!

Hemma, ätit middag, kvällsmål (pure casein-fluff med kanel) och nu blir det tv hela kvällen lång. Nicklas ska och spela, så blir nog tv i sängen att somna till :)

Imorgon är det fredag, och jag längtar ofantligt mycket. Inget speciellt planerat, se fotbollen, träna, kanske stan. Fotostudio på söndag då det kommer hit nå kidz som ska fastna på bild.

Extra energi!

Igår hade vi avdelningsmöte direkt efter jobbet. Där slog jag och A-K rekord i rån-ätning! Det var sjukt gott, men lockade fram ett sug efter mer att tugga på när jag kom hem! Åt lite av varje, sen var jag trött!

Nu har jag haft träningsvila till 100% så när som på promenad till och från jobbet i två dagar. Känns, det var mycket energi på gymmet idag! Biceps/rygg/axlar/mage, så blev ett långt pass, sen löpbandet på det efter en proteindrink. 5 min powerwalk, 45 min löpning, 10 min powerwalk, så 1 timme tillsammans. Gick hur bra som helst idag, och löpte på högre hastighet än annars.

Nu blir det Transformers 2 i soffan med lite fika!


Lagad tand

Oj, halva kinden är bortdomnad! Men nu är det lilla hålet lagat, snabbt och smärtfritt, och inte så dyrt som jag trodde det skulle bli för både koll och genomgång av munnen, plus lagningen nu. Nåja, onödiga pengar oavsett!

Frusen som bara den har jag kommit hem, ätit middag som idag bestod av nudlar, kräftstjärtar, wokgrönsaker och massor av thai-krydda och lite chilisås. Sitter mest och tittar på det lilla yrvädret som kommit in i familjen här hemma. Igår hann han sova säkert 4-5 omgångar, så trodde inte mina ögon när han vaknade 6 imorse. Vi gick och la oss och släkte vid 23, och han sov så pass länge! Men han ska ju ligga uppi ansiktet på en helst, och kurrar ju med en jet-motor!


Utslagen som en död sill!

Nä, nu ska jag bara busa med storen och lillen hela kvällen!

/L

En helg full med lycka och överraskningar

Som jag skrev i förra inlägget väntade jag ju på att Nicklas skulle göra nåt på jobbet en sväng. Men när han kom hem var han inte ensam!
Intravandes i hallen kom en liten kattunge, som var superliten och supersöt! Oj vad jag blev överraskad och tårögd! Han hade varit till Nordmaling och hämtat den som födelsedagspresent åt mig ;) En kattbrorsa som jag velat ha till Attila som är lite ensam om dagarna, och inte hann jag köpa en. Nu är han här, och hette Sture, men vi döpte om han till Sune!

Var svårt att slita sig iväg på gymmet för att köra ett pass. Men tog inte länge förrän den lilla fjädern somnade, och Attila la sig bredvid, världens finaste bjässe! Det har ju gått hur fint som helst, nu stryker de mot varandra och goas.

Körde triceps/bröst, och 50 min på trappen. Sen gick jag och köpte lite kattmat för de små kattvarianterna. Nu blir det en skön dusch, resten av smörgåstårtan, och mysa med våra killar här hemma!

/Överrumplad tjej


Utebliven sovmorgon, smörgåstårta, kärlek och träning

Igår middag på Oleary´s men mannen och hans mamma. Blev lite besviken på att menyn var lite väl nerbantad på val, och att personalen verkade ha PMS. Men men, mätt i magarna for vi vidare till Godishuset där jag gick och plockade ihop en påse. Mums! Åt godis så det stodut genom öronen när vi kom hem. Senare när Johnny kom för att hämta Kerstin, så kom Maggan och Thommy på besök med hennes hund Asta. Intressant för Attila blev det, som var överraskande lugn. Snarare hunden som var skraj, men förståerligt med tanke på att jag tror Attila var större :)

Idag skulle vi lyckas ta en sovmorgon, inga klockor ställda!

MEN nog fasen vakande vi efter 7, såg lite tv, trötta som få, men ändå vakna! Nåja, masade oss upp tillslut och åt frukost. Sen har vi gått ner med massor av sommarsaker till källaren, och tog upp lite vintersaker istället. Jag fastnade nere i källaren bland en miljard lådor som jag inte har en aning om vad de innehåller. 50% av dem är blandade med mina och Nicklas saker, och i den röran skulle jag återfinna mitt lilla förråd av julsaker. Efter många vändor och lådöppningar hade jag samlat ihop dem i EN låda, som senare ska tas upp :)

Nu har vi ätit en halv smörgåstårta var till sista avsnittet av True Blood på säsong 2, fick inte i oss hela, och mannen är på jobbet och gör nåt tråkigt. Jag valsar runt bland lite bloggar och dyligt. Tips på en riktigt talande blogg är "Sofi L" som jag lagt in som länk. Brutalt ärlig människa som tar upp riktigt intressanta tankegångar kring mest träning, hälsa, mat och liknande saker.

Ska vila och slappa ett tag tills mannen kommer tillbaks, då ungås och vara lite kära tills han ska och se innebandy.
Då drar jag och sliter i lite vikter, triceps och bröst, och glor lite söndagsrepriser till trappen eller löpbandet. Måndag ska jag till tandläkaren efter jobbet 18.10, och tisdag har vi avdelningsmöte. Så börjar nästa veckas träningspass redan idag, så blir det vila två dagar. Behövligt!

/L



Lörda

Ett nytt kort på oss igår efter förlovningen. 2009-10-02. Valde det datumen för att mitt turnummer är 10 (okt), och Nicklas är 2. Sen upptäckte jag ju att "Love" har namnsdag! Passande!

Varit på stan nu och irrat runt, Nicklas fick tyvärr lämna in sin ring en vecka till eftersom den var för stor :(

Gjort två små smörgåstårtor med kräftstjärtar, grönsaker och ost till mig och mannen. Gjorde dem imorse när Kerstin kom och trodde hon skulle väcka oss efter 8. Men inte då, vi var uppe, och tårtorna var nästan gjorda. De ska ätas imorgon till middag tror jag.

Ikväll blir det O´learys med Nicklas och svärmor. Gott! Sen hem och bara mysa i soffan med nåt gott. Kanske få hit mannens morbror, trevligt!

/L


Dagen efter en stor dag.


Det roliga som vi var och firade igår ja!

Först en Bailey´s hemma. Sen när vi kom till Angelini hade de inte bokat bordet till oss! Hade blivit nåt fel. Som TUR var hade de ett de kunde duka upp, och lägligt i ett hörn. Som kompensation fick vi varsin drink, appletini för mig och cola till chaffören :) Väl vid bordet la jag fram en lite överraskning på bordet, en sten med "Kärlek" som ska följa med oss på alla viktiga tillfällen i livet. Början ikväll. Bredvid låg den lilla asken.

Lite mat, vin och nervositet senare tog vi på oss varsin ring på fingret! ;)
"Du och Jag" står det ju självklart i dem, vår text.

Efteråt tog vi bilen tillbaks till där allting började. Vår första dejt på Wayne´s. Där köpte vi en chokladtårta Lyx, och tog med hem.
Supergott med efterrätt hemma efter att vi ringt till lite folk, och farit till syrran och Y för att berätta nyheten.



Nu är svärmor här. Så vi ska fara till stan och kolla runt lite o solen. Har hunnit vara på Tenton och kört magen och trappat 50 min. Gröt i magen, och väldigt lycklig!

/L

Dagen som går till min historiebank

Hänt en sak ikväll. Vi har varit på restaurang och firat det! Skriver mer imorgon om det nya glada i mitt liv! ;)

Nu fira lite mer med lyx-choklad och te!

/Lyckligaste

En liten uppsats, om en stor fundering

Öppningen idag på jobbet 6.30, så en tidig morgon med andra ord. Kom mig upp förvånansvärt bra, men gick ju och la mig i tid, och SOMNADE hyffsat snabbt också, inom en halvtimme iaf!

Mörkt, kallt och frostigt var det att gå hit. Dessutom var det lite läskigt att gå genom Gammliaskogen, mötte inte en enda människa, inte ens med hund. De brukar ju alltid vara där och gå oavsett tid på dygnet! Hade mitt spray i handen, så jag iaf skulle ha en liten chans om nån skulle komma och vilja nåt. Men så tänker man "vem ska så i den här kylan och vänta på nån som KANSKE dyker upp"? Ja, den som väntar på nåt gott heter det väl...

Usch, tänk om det någon gång skulle hända en, vad skulle man ta sig till. Skulle ju aldrig känna sig 100 ute själv, närhet kan ju förstöras helt på en, nä! Såg på Efterlyst i tisdags och funderade över det. När jag bodde på Carlshem hände en sak som påminde så mycket om en händelse på programmet. Skogen mellan Ålidhem och Carlshem, svinkallt, vinter, mörkt, men inte så väldigt sent på kvällen. En kille står med sin hund helt still på gångvägen ca 200 meter framför mig. Hunden verkar ha kollat klart och vill hgå, men han står bara där, och som inväntar mig. Så JUST när jag går förbi hoppar han upp bakom mig och går i min takt. Följer samma takt även om jag ökar på min fart, och vi snackar max 1 meter bakom.

Tillslut känns det som han är mig i nacken, då en gubbe med hund kommer upp ur skogen från nån stig, jag vänder mig om 3 sek senare, och då är killen med hunden på väg åt andra hållet, där vi kom ifrån!? Vad var det egentligen??

Nä, sen tänker man ju att man skulle bli galen, sparka och slåss, skrika, göra allt. Men jag hann fundera mycket i rädslan, att ta upp mobilen, vända mig om och skrika va fan han höll på med som skrämmer en sådär mm. Gjorde man det? NEJ.  Kanske hade tur i oturen att gubben kom, eller så var det bara slumpen att han hoppade upp just bakom mig. Men vem vettig gör det, och vem glor så förbannat när man är på väg mot dem?

Nåja, idag jobba, bara till 13. Då hoppa iväg och träna en sväng, duscha och göra mig fin inför kvällen. Middagen på restaurang jag och mannen! Missar tyvärr after worken, som vanligt! :( Men nästa gång så, då ska jag allt med!

/Morgonstunden med guld i mun.

Lite kräk dödar inte

Lyckades få kräk på mig idag, och givetvis inte nå extra byxor liggandes på jobbet har jag. Fick låna Anitas snygga gympabyxor, slappisar, så mina åkte i tvätten. Snäva och stela blev de, huvva. Nåja.

Lite trött i benen efter gårdagens pass var jag, trött i huvudet, och många tankar kring läkarens samtal imorgon. Lite nervös!

Kört ett axel/mage pass just, slukat lite mat, och nu bara slappa i soffan. Fixa fina naglar inför imorgon då vi ska äta på restaurang. Blir allt för sällan vi gör det!

/L

RSS 2.0