Farmor

Sol idag igen, härliga stugan! Vi  var förbi farmor nu en sväng med lite jordgubbar och presenterade mig och mamma, som vi brukar få göra innan hon kopplar. Hon är ju för mysig, 90 år och finare ben än många man känner, måste nästan fråga hur hon gör, eller så får jag hoppas det följer med i arvet genom pappa :) Det blev lite bonn-prat och gamla historier man redan vet slutet på. Men som tur är trivs hon som fisken i vattnet där, god mat har de anser hon. Ibland avslutas meningen med att "det är ju tur man har huvet i behåll" när hon pratar om andra äldre som bor där och inte kommer ihåg nånting. För det gör hon, det som hände för LÄNGE sen, och det som händer nu...en stund. Ja, hur ska man bli när man blir gammal. Så länge man inte  mår dåligt, nån behöver ta hand om en, eller att ens käresta dör ifrån en allt för tidigt så är jag nöjd. Skönt skulle vara att när man fortfarande har huvet i behåll, fräsch och kry går och lägger sig för natten, och that´s it. Men först när man levt klart sitt liv såklart, barnen har det bra, man har barnbarn man hunnit se växa upp lite osv.

Mmm, finns mycket man vill ska hända, men man vet ju inte. Även om man sköter sig, inte röker, inte dricker, inte solar och motionerar så kan man lika gärna hamna på ett hem för dementa, inte komma ihåg nån, få många långa sjukdomar och dö i canser, vad vet man? Alltså är det lika bra att inte låta bli allt man vill göra för att få en så bra ålderdom som möjligt, för det är ju inte säker. Då har man legat i skuggan och sprungit och tränat varje dag och inte ätit fett eller socker helt i onödan. Skulle ju inte vara så värt, visst du kanske är en gammal kärring med lite finare hy, men vad spelar det för roll när du redan har din käresta som tar dig för den du är (får man ju hoppas, Nicklas?! haha), och du har inte ett helt liv framför dig längre?! Nä, då är jag hellre lite brun på somrarna och tar en kaka till!

/Bebisen, som blev tjej, som blev tonåring, som blev vuxen, och vandrar vidare mot ännu mer vuxenpoäng.

Loppishysteri

Var på massagen imorse med mamma, behövlig! Knak och brak och ont lite här och där. Sen körde jag iväg till Ida och Nicklas som jag inte setts med sen jag var 19 kom vi fram till, eller jo, en gång efter också blev det nog. Men längesen var det iaf. Kul var det! Hade världens sötaste tjej som var väldigt social och oblyg. Inte många man fått en kram och puss av när man träffat dem två timmar må jag säga :)

Nu har jag varit med mamma på loppis! Oj, hur kunde det hända? Folk är ju som hökar här när de spanat in vad de bara SKA ha. Stod i kön in, och så öppnades dörrarna. Innan jag hann ta mig in på området kom några ut med köpta saker, va tusan!? Nåja, strosade runt bland armbågar och stressade och pressade människor som skulle titta på allt på en gång! Är de så i en mindre stan (håla) som Boden, eller är det så överallt när det kommer till gamla slitna saker som kostar lite mindre än en ny fräsch? Mamma är dock som en igel på saker som folk tror är skräp och värd 10 spän, men egentligen värderas för flera hundra. Vi pratade om det på väg hem, finns en hel del saker här hos min kära mor som måste värderas innan det säljs på en auktion den dagen hon går bort (usch för den dagen). En gammal kniv för flera tusen, en bok i bokhyllan för flera tusen. Hur ska man veta sånt? För många saker är inget jag själv vill ha kvar. Kniven ska dock sparas, gjord av en skröpplig snubbe som gått bort och gjort sig ett riktit namn. Pappa har också ett gäng såna, en för 20 000!!, sånt vill man ju hålla på en generation till kanske, sånt som stiger i värde.

Ciao!

Lata dagar

Boden, en håla som jag inte längtar till när jag inte är här för 5 öre! Men mamma och stugan är det som gör att jag ens ids dra min rumpa hit. Så skönt det är att ha en hel vecka framförsig med egentligen inga måsten! Idag har jag för det första sovit till 10.20! När hände det senast?! Sitter kvar i kroppen sen helgens bravader skulle jag tro. Har legat ute och löst korsord och sudoko, hjärnan får inte smälta bort innan man börjar jobba tänkte jag :) Sen hjälpa mamma tvätta och städa ur bilen. Nu är vi i stan, bakar rabarberpaj och sen tillbaks. Blir middag, bastu med hårinpackning, ansiktsmask och lite dryck. Helrengöring av kroppen må jag säga. Sen somna framför tv:n som mamma igår...hmm, vem brås man på mån tro? Haha, somna? Har ju aldrig hänt!

Imorgon ser jag fram emot massage med morsan, och vidare och hälsa på folket jag inte sett på år och dar! De har hunnit med att flytta till Boden, skaffa hus, barn, och låtit det växa upp 3 år, ojoj, här ligger man i lä. Men de hade ju försprånget att ha träffats när jag lärde känna dem lite genom filmälskaren karatekid :) Och det var ju inte igår. Tur att man kan behålla folk runt omkring fast att man inte behåller karln, hehe. Det ska bli kul iaf! Hörde att doktor-lek var på tapeten, får väl se om man har nå skavanker som behöver fixas till.

Nu blir det en sväng på Fäjs! Ha re!

/Solkatta

Underbart bröllop, härlig fest och nattakaos.

Oj oj, nu har jag efter många om och men landat hos mamma i Boden. Vilken helg. Först stress och fix. Sen bröllopet för fru och herr Abrahamsson. Vilket för övrigt var helt underbart fint! Höra Crille sjunga för dem, och Kims hulkande bakom mig, det var en fin stund, hihi. Middagen, alla telegram och tal, bildspel, Fias inspelade cd "sex bomb" och hela efterfesten var hur kul som helst! Natten blev däremot dramatisk med en olycka för min far. Troligen blodtrycksfall som fick han att stupa i badrummet och slå sönder skallen lite, två fall till innan det blev ambulans till sunderbyn. Min natt blev sömnlös, och nästa dag orkade inte kroppen mer utan skakade, kallsvettades och kräktes upp all jag hade i magen, och lite till. Tillslut lyckades jag somna ifrån det 30 min, och sen gav det sig en stund efter jag vaknat där jag låg på toagolvet, vilken syn :) Nä, huvva, så rädd har jag nog aldrig blivit med nån närstående, allt skrik och panik runt om innan de äntligen kom och tog han. Tur att man har en famn att ligga i under natten och en syster och Yngve som låg på golvet bredvid mig och höll bort håret var tionde minut nå timmar. Men nu är allt i sin ordning, han far troligen hem idag, om inte imorgon. Man får hopåpas att han inte får sådär vid allt för olämpliga tillfällen, typ bilen. Men som tur är mår han illa just innan så han kan stanna eller lägga sig ner, inga mer galva fall och skador tack!

Nä, det var allt som allt en bra helg! Grattis Fia och Macke ni vackra!! Hoppas ni fick många fina hälsningar i era dumlepaket som alla skrev varsitt av. Känner jag dem rätt lär de ju inte vänta ett år med att öppna de hälsningarna, haha. Kort kommer senare på det fina brudparet mm.

Nu ska jag prova äta min första måltid sen lördag vid 18-tiden! Bara blivit en resorb, nyponsoppa och en macka än så länge. Sömna behöver jag också, trots att jag fick sova 7 timmar i natt och 3 timmar på bussen hem. Träningsvärk lite överallt från allt hulkande. Då finns det ingen bättre plats än massas soffa och med mammas mat! :)

/slut som artist

Dagen före bröllopet

Igår var det full rulle med förberedelser inför lördagens evenemang. Kommer bli hur fint som helst! Hjälpte till med lite saker, men överraskningen ska även infinna sig för mig och Nicklas, så vi får inte se hur mycket som helst. Nervositet, stress och trötthet visar sig konstant genom ett sorl av röster när man blir mer än två personer i ett rum. Så det är väl precis som det ska vara?! Skulle man inte vara nervös över att allt ska gå precis som man tänkt så säg! Fia, blivande Abrahamsson är inte jut en bridesilla (ellerhurdetstavas), och den banan känns ju väldigt bra, tror det blir min blivande bana också när den dagen kommer. Men man kanske inte ska säga nå, nervositeten och kontrollen kanske uppkommer, så man blir galen. Syster min däremot, hon kommer knocka några i sin väg, haha. Yngves uppgift tiden innan och ända tills bröllopsdagen är att dyka upp. Kanske man får fixa möhippan iaf, den ska hon ge fan i :)

Igårkväll var det naglar på löpande band. Emma, syrran och Fias naglar blev pyntade med valfria detaljer, och alla blev så fina. Hoppas de blev nöjda och att det inte fuckar upp innan imorron, då måste det lagas. Enligt Macke skulle det vara en bra idé att sätta sig i Thailand och försörja sig på sånt där. Men tror jag hoppar över det. :)

Nu har de andra dragit iväg till lokalen och fixar det sista. Jag och Nicklas är kvar här hemma och ska stryka lite kläder till de andra. Sen har vi kollat på ett ton saker pappa har samlat på sig under åren han levt, rätt gamla coola saker måste jag säga! Sen berättelser om det ena och det andra, och säg en person an inte känner, eller iaf inte har träffat?!

Pirret börjar t o m komma till mig inför allt imorgon, fotograferingen och småsaker som bara ska fungera!! Men det kommer säkert gå bra!

/Lottas nagelfix.

Resa iväg igen

Nu har hela 4½ dagar gått i Ume sen vi kom hem, fort det går!! Hinner inte med att vila och ha semester! Idag har vi cyklat ut till Ön här i Umeå, en cykel, två personer och en hel massa fotoutrustning. Värmde upp kameran inför brorsan och Fias bröllop på lördag. Blev en hel del fina kort, härlig bakgrund, skit och smuts blandat med grafitti på väggarna.
Några exempel som är klara:











Sen blev det träning och packa klart. Imorgon bär det av till Arjeplog 7 på morron, från busstation, tidig trött morgon med andra ord, tur att man kan sova hur/var/när som helst ;)  Sen kommer jag dra till morsan i Boden en vecka till, så blir packning för hela slanten. Nu sitter jag med fingrarna i vädret och väntar på att nagellacket ska torka. Fixat med manikyr, blommor och diamanter på fingrar och tår. Sen har Nicklas tagit hem en thriller som verkar kanon, Obsessed. Blir att sitta i soffan resten av kvällen och bli trött, som vanligt.

Igår kollade jag på lite spök-saker på internet. Slutade ju med att jag inte vågade ligga på min sida av sängen, ENSAM, nä, högst en centimeter ifrån, som ett plåster. Varför gör man sådär, kollar på spöken om man är mörkrädd? Aldrig lär man sig. En riktigt bra skräckfilm, det bästa som finns :)

/Plåstret

Umeliv

Ingen sol, huvva, tar ju inte mer än bara några dagar efter utlandet innan man börjar blekna av. Är det värt det?!
Vädret var inte det bästa idag som sagt, så det bar av in till stan och göra lite ärenden. Bl a så lyckades min apelsinfärgade resväska tappa handtaget när den skulle lyftas in i den blåaste av bilar på väg hem från flygplatsen här i Umeå. Var bara att dra den till stan och lämna in, och som tur är var det bara att sätta in ett nytt handtag istället för att få en ny väska. Inte sett en enda som galet nog valt den skrikande färgen på sin väska när den även finns i blodröd, svart som natten, snorgrönt och jäkla mörk blå. Fanns inte ens kvar av min färg, troligen just för att den inte sålde så bra, haha. Den sticker ut som en solstråle när dem kommer där på bandet, och man blir lika lycklig varje gång. Än har den bara fått vara med mig till Thailand och Bulgarien, men ville ju inte att den skulle dö med bara de upplevelserna. Ska bli många fler äventyr av packande, dragande, slitande och dunsande runt bland andra likasinnade i flygplanets kallare delar :)

Nicklas klippte sig och köpte en skjorta och slips till bröllopet. Tur att jag ringde Macke och hörde om klädkoden på hemsidan verkligen gällde stenhårt. Annars hade vi och fler kommit dit i galna färger i blandad kompott, och nån skum färg på skorna, eftersom svart skulle bytas till på middag och efterfest. Hmmm, nä, blev ljusblå med svart slips, stiligt värre. Längtar gör jag, ska bli så kul. Här hemma planeras det för full inte fotograferingen, måste ju bli perfekt, och inget kan gå fel..."Sorry, men bilderna liksom fuckade upp lite".  Nä, då skulle nog Macke kidnappa Nicklas och köra upp han på fjäll´e och lämna han där :) Imorgon ska vi fara och fota lite, värma upp lite inför helgen, och för mig är det bara kul! Blir nog till spökhuset på Ön.

Sen gick vi in på Gymgrossisten och snackade lite, efter semestern börjas det med träning på allvar igen. Kliar lite i fingrarna. Men Lotta, spe-mager-nervös som käre Macke kallat mig vid tillfälle, har inte så lätt att lägga på sig. Så får ta och hjälpa kroppen lite med extra kolhydrater och proteiner i drinkform. Äta större portioner och träning på det, ska nog ge lite mer lågor till glöden. Ska även minska kondispassen och byta dem mot vilodagar. Köpte mig Crea-bomb. Hjälper musklerna med mer energi och hjälper kroppen att bygga upp sig. Får se om det ger nån förändring fram tills nästa semester. Håller tummarna att jag får hålla mig lika frisk det här året som förra!

Känner av träningsvärken lite här och där, sånt man får ta om man håller sig borta för länge. Men men, imorron sista passet, sen bär det av igen mot skogigare grader.

/Hulda

Borta bra, och hemma riktigt bra.

Oj vilken början på semestern det blev. Hemkommen från två veckor i Bulgarien, Golden Sands. Lite synd att vi var där under en lite sämre period vädermässigt, regn och molnigt lite här och där, men vi fick ta vara på de soltimmar vi fick, och shoppa och läsa lite bra böcker den andra tiden. Shoppingen gick bara bra, hittade det ena och det andra som vi kunde släpa med oss hem. De riktigt bra böckerna skänkte vi sen till apollos reseledare som vi lärde känna där nere, Svensk maffia och Läsa tankar.

Min plan att sitta på kvällen och mysa på balkongen och dricka lite drinkar gick i stöpet när vi kom dit och såg att den var en meter bred, och utsikten var kronan på ett stort träd. Nä, det fick bli att sitta på stranden kvällstid och mysa till det med en öl eller nåt annat gott, lyssna på vågorna och titta på solnedgång och när månen steg upp, klotrund och röd. Det är en av de saker vi kommer sakna mest både jag och Nicklas.

Man har knappt mer semester än när man är i utlandet, varmt, skönt, kultur, restauranger med god mat och dricka, inte bära klocka och inga måsten. Festa till det gjorde vi två kvällar, vi stod för fyllan en kväll var :)  Längtar tillbaks gör jag, samtidigt som det är skönt att vara hemma. Vi slängde in våra väskor när vi kom hem, tog på oss träningskläder och gick till Tenton för att dra på oss den första träningsvärken. Lika bra att göra bort den på en gång, så kan man köra igenom kroppen ett varv innan det dra iväg igen för nya äventyr resten av semestern. Träningen har vi saknat riktigt mycket, ingår i vardagen här på Lövstigen. Vi hittade en träningsstång på stranden vi drog och slet i lite, men inga pass precis.

Nu har väskorna packats upp, tvätten tvättad, bådas garderober rensade, blev 2 svarta sopsäckar med saker som både skulle slängas och kollas igenom av syrran innan de skänks vidare. Är det bara för att man är tjej, för hur lyckan man hitta saker man inte vill ha längre och är less, fast som har prislappen kvar. Helt oanvänt, men ändå har det hamnat längst bak i garderoben, och det är bara att inse att det inte kommer plockas fram.

Visar semestern genom att lägga in lite kort, enjoy! :)


Den lilla balkongen. 

Apolloledarna Daniel, Elin och Annika vi hängde lite med.
 
Kvällen som inte gick till mitt minne :)

Nattdopp...

Kvällsmys.

Jag och Ronald ;)

Kvällen som inte gick till Nicklas minne :)

Kärlek

= sant

Efter ett av regnen då åskan lät som en sprängning.

Ciao!
/Pepparkakan som iaf inte brändes vid...som hon hade hoppats lite på.

Imorgon börjar min semester!

Och den börjar med en två veckors resa till Bulgarien med min älskling! Jag längtar enormt mycket, kommer säkert bli otroligt skönt, och håller alla tummar för fint väder alla dagar! Det som har varit så fint väder här i Umeå, som ska bli svalare imorgon. Haft en underbar vecka på jobbet, ute nästan hela tiden! Så snart drar vi till Bulgarien där det har varit lite regn, men nu ska vara ca. 30 grader och sol på fredag, hur passande är inte det?! Kommer landa vid 11-tiden, och efter resa till hotellet, incheckning osv kan man kanske hinna med ett dopp i poolen :)

Drog mitt sista träningspass innan resan idag, axlar och mage. Nu ska de små få vila lite från hård träning, de ska få två veckors semester de med, känns i kroppen att det behövs, så kommer jag vara fullt laddad sen! Istället sola, bada och slappa. Äta massa god mat och bara njuta av livet och sambon. Utomlands är man som i en anna värld, man vill inte hem, och tiden bara flyger fram. Två veckor kommer kännas som ingenting, men det är väl så det ska vara?! Betyder ju bara att man stortrivs.

Troligen kommer jag inte vara nåt på internet under resan, men är jag det kommer det nog ett inlägg om hur det är. Annars när jag kommer hem igen.

/Blivande pepparkaka.

RSS 2.0