Ur-gammal klocka!

Blev ett benpass idag efter jobbet, så var hemma snabbt. Gick förbi Preem och hämtade ut mitt paket från Jotex, beställt nya vardagsrumsgardiner :) Sen till Coop och köpte lite grejjer inför att göra nå smörgåstårta i helgen. Var extrapris på polarkaka, så tänkte det skulle passa bra att göra portionstårta till mig och mannen på söndag.

Nu ligger maten i magen, och det blev en blandsallad: sallad, tomat, gurka, avocado, sockerärtor, ägg, feta och chilistekta tigerräkor. Lite salladskrydda på det, och det blir kanongott!



Fick förresten en klocka av pappa i helgen. Den som brorsan fick låna under sitt bröllop i sommar. Det var pappas morfars, köpt nån gång under 1920-talet. Han gjorde någon tjänstgöring i slutet av första världskriget, och sparade ihop pengar för att köpa den.

Den är alltså några år den där klockan, och den fungerar fortfarande om man skruvar upp den. Jättelycklig att jag fick den, betyder enormt mycket!

Nu blir det tv ett tag innan kvällsmål och sängen. Haft en trött dag!

/L

Ninja-blåbär

Men hur snugg är man på jobbet nu då? Ser ut som ninjas alla hallon- och blåbärsfröknar :) Ont i huvet har man, och en ren befrielse att ta av den när man går hem.

    Nåja, ska man åndå se ut som ett lurv så kan man ju se ut som Doris :)

Inte nog med det, vi har ju turist-midjeväskan med en dosimeter i.

  Nåja, efter den här veckan är det färdigt, finito, aldrig mer!


Lite halvdålig natt

Igår kom pappa och Agneta tillbaks väldigt sent, sovit lite dåligt inatt med andra ord. Han sov sen hos henne, så hämtade sina saker. Nu blir det ett tag tills jag ser han igen, han far till huset i Thailand nå månader. Fuskit och skönt!

Längtar tillbaks!

Nu sitter jag och har ätit min frukost. Klev upp tidigare för att tugga på en tuss som ska mäta stress. Vi är med i bullerprojekt i jobbet, så skulle tugga när jag vaknat, och en timme efter. Så nu snabb frukost, sen jobbet.

Ciao!

Händelserik kväll

Dagen har gått förvånansvärt bra trots lite senare kväll och tidigare morgon än jag är van vid. Hem efter jobbet, slängde mig iväg till Tenton där det blev biceps/rygg och mage.
PB i vertical row, rygg: 25kg*12, 45kg*6*6*5, 40kg*8

Sen klämde jag in 30 min löpning innan jag gick hem för att snabb-duscha. Pappa skulle ju stanna idag med, tjoho! Så vi bestämde att syrran, Yngve och vi skulle beställa från thai. Tyvärr kunde inte brorsan komma, de skulle jobba så sent. Tyvärr räknades pappa bort under middagen :( När de beställt och var på väg ringde Agneta. Pappa var tvungen att dra iväg och ta henne till akuten. Hon hade ramlat, och hur, var, när vet jag inte. Men träffat huvudet, så skulle kolla hjärnskakning för säkerhets skull. Tråkigt att det blev så, för alla. Vi ville så gärna mysa med pappa, och stackars Agneta som har massa kul ikväll.

Vi har blivit mätta i våra magar, får ju ett helt lass med mat. Sen suttit och tittat på imponerande sångare som Nicklas har som klipp på sin dator. Nu har de farit igen, och jag funderar på att göra ett gott kvällsmål innan sängen om nån timme :)

Håller tummarna att det inte blir allt för många timmar på akuten för pappa och A.

PS. Min kära kollega AKå gick hem till sig, på en annan våning. Haha, dagens humor :) Nu har jag och Anita hittat nåt att mobba henne för, för det får man om man förtjänar det. DS.

/L

öppning

Sitter här på mintidiga morgon, har diskat undan sen föräldramötet igår, läst tidning, druckit en tekopp och ätit ett päron. Nu står det still, men snart kommer folket!

Såg i aftonbladet att uffe larsson var död, va hände?!

Sen kväll, tidig morgon

Nuså, sitter jag i soffan och slappar med min pappa! Vi har sett lite Idol och nu slötittar på tre blonda brudar i Hollywood :) Ikväll var det föräldramöte, som jag tyckte var riktigt bra och trevligt. Vi har mycket bra föräldrar må jag säga! Men aldrig roligt att vara kvar länge på jobbet.

Blir inget mer skrivande ikväll, för vill ju umgås med pappa såklart. Imorgon öppnar jag på jobbet också, börjar 6.30, jippi!

/L

Mannen hemma, snart vardag igen.

Lyckades klämma in 30 min löpning på bandet efter styrkan idag. Sen slängde jag in en tvätt i maskinen, och en proteindrink i min mage. Ut på promenad med syrran, 25 min blev det, en lite runda bara. Sen har jag borrat upp rullgardinen som hade en skruv lös, tvättat klart, surfat runt, sett tv, ätit middag.

Nu har även mannen kommit hem från Kramfors! De verkar ha haft fullt upp, flyttat en hel del saker från ett hus, till huset bredvid, problem solved :) Jag är så glad han är hemma, han har varit saknad!

Peace out.


Hejdå till mamma.

Var en mysig kväll igår. Vi gick på Costas och åt middag. Tanterna fick dricka vin, och jag vatten som skulle köra oss hem sen :( Sen gick vi och såg Flickan som lekte med elden. Fullt i salongen var det, och jag satt där med mitt bio-popcorn och mumsade. Filmen var bra, spännande. Jag hade inte läst boken innan, så därför visste jag ju inte heller vad som skulle hända.

Imorse vaknade jag 8! Lika bra att kliva upp, och mamma satt redan då och läste lite tidning i hallongrottan. Har ingen mörkläggningsgardin i sovrummet för tillfället, den har rasat. Men förhoppningsvis kommer den upp senare idag när mannen kommer hem, behöver förborras. Måste låna borr av grannen, sov låg och sov, och skulle sova till 3 enligt hans fru :) Vilken sjusovare.

Idag far mamma vid 13, tråkigt! Då blir det ett pass på Tenton (triceps/ bröst), sen en promenad med syrran. Riktigt varmt ute! Var iväg till Coop Forum och handlade lite vid 9, varma vindar!

Imorgon kommer pappa och sover hos oss, de avlöser bara varandra, hehe. Har lagat lite lax, ris och wok han ska få när han kommer hungrig som en varg.

Har varit kul att följa många fitnessbloggar på sistone! Alla dieter, sömnlösa nätter, hungersnödar, nojjor över det ena och andra, ena dagen för tunn, andra för fet och mycket mer som uppkommer vid dietande och tränande :)

Förhoppningsvis känner de sig super när de ska stå uppe på scen och tävla. Huga vilket liv de lever periodvis, själv skulle jag väl ha ihjäl nån om jag skulle dieta på det viset :)

Men de blir ju fina för någre sekunder i rampljuset efter en evighet av slit. Däremot finns det en gräns för muskler i min smak. Men tycker inte muskler på en kvinna alls är dumt i viss mängd :) Själv får man ju slita arslet av sig för lite muskler, men däremot lite me fett utanpå än de där bruttorna.

/L




Morsgrisen

Gårdagskvällen var jättemysig. Blev en vienettaglass efter thaimaten. Lite naturgodis som mamma köpt med sig slank också ner :) Imorse skulle mamma upp och pyssla i lägenheten, hon kan aldrig låta bli! Fast jag klagar inte. Så jag hevde mig upp 8.30, knatade iväg till Tenton för mage och trappmaskinen 50 min. Jag som skulle ha träningsfritt :) Sen hem och åt frukost tillsammans. Nu har vi varit och gjort lite stan, handladebl a 10 kg kattmat, så nu har han för ett tag framöver! Sen var det lite av varje som stod på listan, och även sånt som inte stod såklart.

Nu mätt i magen efter lite varma mackor, en evighet sen jag åt det! Sen blir det middag ute och bio med A-S och morsan. Trevligt trevligt!

/L


På jobbet och sliter

Sitter just nu på jobbet och har lite rast. Behövlig, seg i benen och kroppen sen gårdagens träningspass. Har för övrigt också en död rumpa :)

Sövt klart tre knoddar och höll på att somna själv i tystnaden där inne! Ska bara ta mig igenom dagens arbetspass till 17. Hur ska det gå?! Jag och Anita har av något underligt sammanhang bara 4 kidz här, av 15 möjliga. Sjuka frågar ni er? Nejdå, vi har inte sjuka barn här, de är hemma med sina föräldrar och myser :) AKå har tagit "Röda faran" till Laisvall och myser med sin mamma och pappa, och det tycker jag hon gjorde rätt i. Som jag sa till henne, blir det svårt för oss med 4 barn så ringer vi :)

Efter jobb bär det fort som vinden hem till kära mor, beställa thaimat och bara ha fredagsmys med henne. Sambon min pussade jag hejdå till imorse :( Men skönt att vara ifrån och sakna lite. Inte ofta det hänt, eftersom vi alltid annars är med varandra på vardagar och flesta helgerna.

Härligt med torsdagsmys med godis och glass igår, fredagsmys med god mat, och säkert nån god bakning (rabarberpaj är min och mammas special) eller godis. Imorgon bio, och vad är det utan biogodis?! Ojoj, blir en svullhelg, men det är bara bra! Behöver man! Så blir det mer peppande med träning till veckan, då jag fyllt på med gott.

/Jobbar´n

Snart härlig helg! Längtar!

Kort dag idag, och INTE tvätt inbokat, hur skönt som helst! Men nånting vettigt ville jag ju ändå göra, så jag drog igenom lägenheten med dammsugaren. Sen drog jag vidare till Tenton där jag körde ett benpass, och la till extra bröstträning. Avslutade med 50 min på trappen.

På väg hem möttes jag av en gissningsvis 70-årig man på en tävlingcykel! På en sån sätter man fast fötterna, och hur går det då när man fastnar mot en trottoar för att man inte hade nog med fart?! Jo, faller handlöst mot sitt gamla ben! Trodde höften skulle pajja för den stackars mannen! Han ojjade sig och verkade lite förvirrad. Sprang fram och fick även hjälp av en annan kille att få upp honom. Han klarade sig och kunde tillslut cykla vidare.

När Nicklas kom hem la han fram det sköna förslaget att vi skulle ha mysfredag ikväll istället för imorgon. Han är ju inte här i helgen. Vi tog en sväng ner på Coop och köpte lite glass, godis och en triss (som var en nit). Mysigt värre! Måste bara säga att de senaste dagarna har jag varit så där extra kär! Pirrar i hela kroppen på ett bra sätt, samtidigt som man på något mystiskt sätt känner känslan av sårbarhet.



Min kära svärmor har födelsedag idag, hipp hipp hurra! Synd bara hon bor så lång bort, mina armar räcker inte ända dit för en bamsekram!

Nu har jag inte mer tid, torsdagsmys på schemat.

/L


Överlycklig!

Nicklas ska fara till Kramfors efter jobbet på fredag och hjälpa sin pappa att jobba. Inte därför jag är överlycklig, men över idén att mamma skulla komma hit den här helgen istället för om två helger! Då får vi massor av tid att bara mysa tillsammans, gå på stan och på bio som jag ska boka ikväll :) Jag är en riktig morsgris om ni inte redan visste det!



Troligen handlade min sjuka trötthet om järnbrist. ätit tabletter igår och idag, och det är som bortblåst! Skönt. Inte blivit förkyld heller som jag misstänkte var på väg, varit lite täppt på natten. Men idag gick träningen bara bra! Imorgon har jag kort dag, och tänkte ta en helt ledig dag från träning och köra i helgen. Men blir benpasset imorgon, får ändå kvällen fri. Sen blir det just inte så mycket träning i helgen.

Ciao!
/L

Jag är som Trötter

Riktigt riktigt tund dag idag. Känner mig slut i kroppen vissa tider under dagen, trött i ögonen, vill lägga mig och sova, nära gråten ibland, känslig, tankarna snurrar på lite ditt och datt.



Ska sätta igång med järntabletterna, för tror mitt tjejproblem har mycket med saken att göra. Hoppas jag blir lite piggare, för inte kul att jobba när man bara vill lägga sig ner! Blir en tidig kväll för mig, och hoppas på att jag inte ligger vaken och funderar så mycket på samma dumma som jag gjorde igår, bara mina egna hjärnspöken :( Nicklas dock sitta hela kvällen och fippla med bilder, usch.

Nä, nu lite kesella i magen och tv, sen lägga mig i sängen och blunda.

/L

Halvgod morgon

Sitter hemma och äter min gröt och äggmacka. Hade lite svårt att sova inatt, så inte på topp nu på morgon. Såg först Hollywoodfruar och skrattade gott, sen nå annat blask på tv, för var inte trött. Hade ju tänkt sova för min torra hals, vill inte det ska bli nåt! Nu lite täppt också, huvva.

Sen släckte jag och snurrade runt runt kändes det som. Huvudet fylldes. Vad är det som gör att det finns människor man inte alls tycker om, men som man inte känner? De kan få en att känna ilska, oro, avundsjuka, bitterhet eller nåt annat onödigt. De flesta har säkert såna i sina liv, och hur blir man av med dem? Enda är ju att gilla dem, och det genom att helt enkelt lära känna dem. Men det finns ju inte på världskartan, om det knyter sig i magen när man bara tänker på det, känns det ju 100 ggr värre när man ser dem, och än mer om man ska lära känna kan jag tänka mig. Nä, blunda för problemet tror jag på i en sån situation, inget att göra åt. Blivit bättre på att inte visa nåt utåt, och det betyder mest :) Men blir arg eftersom det är onödigt magont lite då och då.



Snart spatsera iväg till jobbet, en av de som stänger idag, sen blir det träning om jag inte skulle råka bli himla dålig.


Helt vanlig rutten måndag

Ny vecka, nya tag! Laddad till tusen för träning, och dagens pass gick himla bra! Triceps/bröst + mage.

Igår kväll var en tråkig kväll, sov oroligt och såg ut som Rocky i ögonen när jag vaknade, snygg som man var gick jag till jobbet, trött som bara den. Ringde läkaren idag om lite tjejproblem, och blev inte gladare för det. Får blunda för problemen ett tag framöver, även om de knackar på baki huvet hela tiden. Jobb, träning och Nicklas får ta upp min fritid nu i veckan!

Inte så mycket kul har hänt sen sist alltså, så nu blev det en kort blogg ikväll.

/L

Dagen, och dagen efter dagen före.

Igår var det en väldigt rolig fest hos syrran! Blev en hel del folk som kom tillslut. Ramlade t o m in de som ingen visste vem det var, nån som känner nån, som tar med sig nån?! Hur ids en del komma på fest, stå i sin egen vrå och bara prata med folket de kom med, äta ur nån främlings kylskåp utan att fråga? Nä, de fattar jag mig inte riktigt på.

Kvällen i lite bilder: och tryck så klart på bilderna för större format.

Jag laddad och klar!

Nicklas, Yngve och P G hängde i köket bland tårtorna, eller ifrån oss kanske :)

Festens egna dansgolv med inslag av "Valrossen"

Ute på Rexs dansgolv. Kom in sjukt mycket roligt folk, mycket dans. Men en del gnäll på herr DJ som spelade kass musik som ingen hade hört. Många som var där uppe och gnällde märkte vi, dags att ändra inställning då kanske?!

Idag sov vi ut länge, ända till 11. Sen upp och äta gröt och baka en kladdkaka. Skulle få fin-besök av Emma.

Soligt och fint ute! Klart vi satte oss på balkongen för en god lunch. Bakade eget chiabatta, gjorde en god sallad med chilimarinerade tigerräkor till. Som efterrätt blev det kesella-kladdkaka som var supermumsig, med glass! Sen slängde vi oss i soffan och såg lite film. Supermysig fredag, love her!

Ikväll blir det väl att dra iväg en sväng till nån som nån känner.

Ha d /L


Lillasyster ett år äldre!

Glassen/sorben jag gjorde igår blev kanongod! Åt den med lite granatäpple såklart.

Rekommenderas!

Fick Nothing else matters spelat högt för mig imorse. Längesen Nicklas spelade den när jag skulle vakna, oftast jag som kliver upp före honom :)

Efter frukost cyklade jag in till stan för lite shopping. Drev runt lite, och kom hem med mest mat i påsen. Imorgon ska jag och Emma äta chilimarinerade tigerräkor och göra eget chiabatta, mums!

Sen cyklade jag vidare till syrran som fyller 24 år idag, hipp hipp hurra! Hon och Yngve hade bakat massor av goda saker. Först blev det Smörgåstårta á la Yngve. Sen Nötstubbe, kladdkaka och chokladboll.



Proppmätt rullade jag hemåt! Nu har jag duschat och lagat massa matlådor till veckan. Sen blir det till att göra sig vacker och fara tillbaks till syrran och Yngve för lite födelsedagsfest! Sen ut på nån krog och dansa häcken av oss. Faktiskt laddad för fest, trots att jag är sjukt trött. Ställde in morgonträning, och det var nog lika bra det. Imorgon möjligen en promenad för lite luftintag. Annars nya starkare tag på måndag. Lottas kropp behöver den här vilan!!

/Hon som ska ta sig nå vin åt kvällen!

Sköna arbetskamrater

Dagen har faktiskt varit väldigt bra, och gått fort! Bra för att vara en fredag. Jag har de två att tack för det! Kände idag att jag har himla bra medarbetare på min avdelning. Vi har himla kul ihop, förstår varandra, och jobbar och vill jobba på hyfsat lika sätt. Inte avundsjuk på många andra som inte har det lika bra, och många jag inte skulle trivas lika mycket med att jobba med. Man kan inte gå ihop med alla arbetsmässigt. Men det bästa är inte bara arbetsmässigt, utan socialt har vi så skön stämning inne hos oss, man mår bra och skrattar en hel del! ;)

Efter dagen vandrade jag hem för att köra mitt benpass. Den enda som var på Tenton var mannen, så vi var helt ensam, och det är super. Fredagar är ju skönt att träna, sen hem och äta massa gott och slappa till en film, slut i benen och ändan efter ett pass, och trappmaskinen. Blev bara 25 min på den idag, det får räcka.

Nu blir det soffan och se film med mannen. Popcorn, te, skorpor och kesellaglass: kesella 1%, lite fun light, massor av bär som man mixar ihop och ställer in i frysen. Rör om lite då och då, och efter en tille voilá, supergod och nyttig glass. Ska befria magen från vanlig glass den här fredagen. Får bli på söndag tillsammans med den troliga pizzan och colan, då jag troligen är bakis och jävlig i soffan ;)

/L




Världens jobbigaste natt på länge med resultatet trötthet!

Sitter på jobbet och gäspar på min rasta efter nattens bravader. Blev en lååång middag på Angelini. Väntade på maten en evighet, klagade, såg hur folk som kom 40 min efter åt upp, betalade och gick. Vi satt fortfarande och väntade. Det vi i slutändan fick var varsin chokladbit som plåster på såren, för "så skulle det verkligen inte vara" enligt servitrisen! Men vad gav den chokladbiten när det verkade som att de som standard bjöd på en glassbit till gäster. Vilket lur vi gick på. Sura betalade vi och drog 22.05, där vi suttit sen 19.25 typ.

Så kan det vara. Hade man varit hårdare skulle man helt enkelt vägrat betala! Däremot var det superfint där inne, jättegod mat, de bjuder på lite mellantugg som standard- så vi klarade oss, och super-sällskap, syrran, Yngve och brorsan.

Hem, trött som bara den, kom isäng vid 23. MEN, fick jag sova, NEJ! Mannen gjorde de ljuden som gör mig galen! Inte ens fel att man gör det, men när man känner att man bara måste få sova, blir mer och mer stressad, då blir man rätt ilsken. Rafsade ihop mina saker, la mig i hallongrottan på soffan och blundade.

Men en dator som i absolut tystnad gör ett liiitet ljust ljud man ligger och lyssnar på, inga rullgardiner där inne, och sovandes på en soffa, blir det bra? NEJ! Blev en trött Lotta som klev upp imorse!

Alltså, kommer jag och mannen bli ett sånt där gift par som har separata sovrum för att få sova ordentligt, eller har det kommit plötsligt genom hans förkylning. Hoppas på det senare! Men eftersom täpptheten har försvunnit och det kommer mer ljud, oavbrutet, än någonsin ger det mig inte mycket hopp :(

Nåja, bita ihop, jobba på, träna och stupa i säng. Kommer en helg, men skön sovmorgon som min räddning till den här natten.

/Trötter

Tidig dag, tvätt, och skönt pass på Tenton.

Tidiga dagen, och tvätta, i vanlig ordning :) Kollade vad det fanns för tider framöver, och heeela nästa vecka 18-22 (som alla vill ha) är bokade, ledigt på helgerna, men då vill man ju inte tvätta. Så tog mod till mig och bokade först på måndagen om drygt en vecka. Kommer ha ett lass med tvätt då!



Märks att vi bara har barnfamiljer hos oss, och inga studenter, pensionärer eller liknande som kan tvätta på morgon eller mitt på dagen. Sen blir man ju mindre glad när det är nåt pucko som inte håller tiderna och har tvätt kvarhängandes när man ska torka. En timme efter får man ha, men inte mer!

Haha, kanske man skulle snöra upp en liknande lapp som jag hittade på "arga lappen".

Idag blev det axlar och mage. Efteråt körde jag intervaller på bandet. Som ni alla förstår läser jag en hel del träningsbloggar för inspiration. Inte är jag sen att anta en utmaning. Läste om en som tävlar i fitness om ett cardiopass hon hade kört som verkligen var en utmaning: 5 min powerwalk, 20 intervaller på hastighet 12; 1min/30 sek vila, 10 intervaller på hastighet 14; 30sek/ 30 sek vila, 5 min powerwalk. Allt som allt 50 min cardio. Så som de just nu inför SM nöter cardio?! Klarade jag det som ett skönt intervallpass utan att dö, så borde jag väl ha hyfsad kondis :)

Nu duschat och väntar på att syrran ska ringa. Vi ska ut och äta middag med brorsan som fyller år! Hipp hipp hurra! Han har fått äran att välja restaurang. Undra vad det blir, pojken med guldbyxorna :) Ska bli super, träffar inte honom så mycket, tyvärr! Han bor ju i skoger...hmm, menar Arjeplog.

/L

Lyckligare rik?

Men hörni, sommaren är ju kvar i sköna Umeå! Ingen höst kom än som jag trodde. Bara för att jag säger så lär det ju bli typisk höst imorgon: blås, grått och brunt och kallt! Lite regn på det också så voilá...höst!

Dagens samtalsämne i personalrummet var ju det roligaste på länge! Svenska Hollywoodfruar. Premiären var igår, och Lotta satt såklart och kollade in vad det var för spektakel. Ett gott skratt förlänger livet som man säger! Komedi på hög nivå! Kommer ju fastna i det där tragiska programet och deras tragiska bittra liv, som de utåt sett vill verka vara så GLAMOOOOOUR :) Anna Anka tar ju priset för mest sjuka hemmafru. Ojoj, allt är äckligt enligt henne, troligen också hennes man Paul. Skilda sovrum, och inte ett enda ord om kärlek i deras förhållande, däremot att det är hennes jobb att vara hans fru. Haha. Tror verkligen inte man blir lyckligare av att vara rik. Dock kanske man kan göra lite mer roliga saker. Men kändisliv och pengar, nä tack!

Idag bokade jag ny tid för tandläkare, jippi. Kommer ju skrika som en gris eftersom de säkert kommer tjorva till bedövningen först, ajaj. Nåja, sånt är livet, inga troll i munnen!

Idag blev det biceps/rygg, och lite extra vader och lår. Hade mycket energi eftersom det inte blev någon träning igår. Rensat två "svärord" granatäpplen nyss, så nu slank det ner en hel del av dem i min kesellaröra, gott!!

Nicklas fipplade med lite gamla bilder igår. Blev riktigt bra:





Hörde av Nicklas att jag kanske skulle kunna få vara modell för glasögon. Det hade ju faktiskt varit skitkul om det blev av. Får se om det inträffar :)

/Linslusen

Herr tandläkare

Var hos tandläkaren idag efter jobbet. Skött mina tänder bra tycker jag, men ändå har tandtrollen hittat ett kryphål i systemet! Typiskt! Bara att beställa ny tid och laga där de gnagit hål. Som tur var var det jätte-pyttigt, är rädd för att det ska göra allt för ont.

Nä, och ingen träning ikväll, blir ett monsterpass imorgon med andra ord.

Ciao
/Hon som ska jaga tandtrollen ikväll.

Hallongrottan = Döskallegrottan?

Idag kom Martin och fixade vårt databord i Hallongrottan. Nicklas har fått välja motiv helt själv:

Riktigt fint!

Martin och Nicklas rumpor på väg mot matchen.

Jag och syrran hängde lite på efterkälken.

Lite uppvärmning för Y och Dalen.

Nu har jag, syrran, Nicklas mm suttit på Gammlia och verkligen svettats/hejjat/klappat/buat och hållit alla tummar över Yngves match. Blev förlängning efter att det slutade 11-11, och City vann :( Jag och syrran blev lite smått förbannade där, och undra hur länge Y ska vara sur efter den förlusten :) Det får hon veta när han kommer hem, sen blir det bara under den tid han säger, sen är han glada Y igen. Bra överenskommelse tycker jag! :)

Nu lite substans i magen, sen sängen. Då var den helgen slut, igen! Ny vecka, nya bravader.

/L

Hårboll!

Sovmorgon idag med, brukar inte bli båda dagarna under helgen, helgen blir så kort :( Den är ju snart redan slut, bara att se fram emot den nya veckan! Bara 4 dagar med barna, sen planeringsdag fredag, känns faktiskt himla skönt, en dag med A-K och A, den går som så fort! :)

Kammade Attila idag, var längesen nu! Håll i er!





...ett kilo lättare blev han. Får nog röjja upp i hans päla en gång i veckan, före dammsugningen!

Nu har jag varit och kört måndagens pass, triceps/bröst. Även magen fick sig en omgång. Sen ställde jag mig på bandet och körde intervaller. 5 min powerwalk, 25 intervaller 30 sek/30 sek vila (ökade var 5:e min, så blev från hastighet 11-14.5), 5 min powerwalk, 25 intervaller i lutning (ökade var 5:e min, så blev från lutning 6-10).



Idag blir det att kolla karlar jaga en boll på planen med pinnar. Dalen-City, ska hejja på Yngve så han fipplar in nå mål!!

Ciao
/L

Sovmorgon, stan och slapparkväll.

Blev en riktigt skön sovmorgon imorse. Sen sega upp, slappa runt, och tillslut göra frukost. Gröt och en scone med ägg på! Mätt i magen traskade jag och mannen iväg till stan för att göra lite ärenden, som alla andra en lördag, haha. Kände mig glad i magen när jag gick från stan, hem och åt kesellaröra som mellis (hann med naturgodis också, hoppsan...) innan jag deckade på soffan och somnade. Är inte soff-sömnen den bästa?! Man är som medveten om att man ligger och sover, än man är på natten då det blir mer djupt. Nu ligger middagen i magen, mätt som bara den blev jag! Blir vila från gymmet idag, skönt. Ska bara slappa och se film. Kvällen bjuder nog på lite...hmm...frigolitbitar?! ;)



/Lat-hunden

Fredags-graviditeten

Efter en hel del godis, glass, skorpor och dricka är jag gravid för kvällen :) Huhu, men gott var det! Såg dock världens dåligaste skräckfilm vi fått höra skulle vara bra; Drag me to Hell. Hur nu någon kunde tycka den var bra. Nope!

Nu är jag väldigt sysslolös och bläddrade runt på google. Föll in på en ana-blogg, alltså anorexi. Hehe, jag som just ätit mig själv gravid :) Shit, fattar inte ett enda dugg där. Vet inte om jag blir arg, ledsen, bekymrad eller förvånad. Fattar nog bara inte var orden och tankarna kommer ifrån, hittar inte logiken, och upplever det hela lite motsägelsefullt. Vill man bli frisk, eller vill man vara sjukligt nära döden?

Enda som kan rädda de som fallit ordentligt är väl känslan för dödsångest? Nä, blir nog mest arg tror jag, hela situationen; skyll på andra, tyck synd om dig själv och påstå att du vill bli frisk? Nja, påverkar nog alla runt omkring också, som tappas/skräms bort och inte orkar mer. En sjukdom jag inte fattar ett enda dugg om, som gör mig riktigt förbannad, på både sjukdomen och personen. Kanske för att jag inte begriper? Det enda jag vet är att den bara förstör allt i sin väg, inget gott kommer ur den, vad jag kan se iaf!

Snyggt, sexigt, äckligt, sjukligt, normalt?
Nog om det...

Nu ska jag fortsätta ta hand om min food-baby, luta mig bakåt i soffan och andas till nån film :)

/Oj, hettade till på mitt eget samtalsämne där...

SKÖNA FREDAG!

TIDIG DAG FRÅN JOBBET
TVÄTTA; SÅ KLART, ALLTID PÅ MIN TIDIGA DAG
SNART PÅ TENTON OCH KÖRA BEN OCH CARDIO, SKÖNT!

HEM OCH HA MYSFREDAG!

U KNOW IT!

HA EN BRA KVÄLL!



Gnäll lönar sig!

Men hörni, jag tror blogg-guden hörde min bön om föräldramötet igår :) Blev ändrat till måndag, krockade med andra avdelningars möten. Dagen har varit solig, och VARM! Förmiddagen bjöd dock på lite galna vindar, bäst att hålla rufset under huvan så man inte kommer in och ser ut som ett penntroll, haha. Men Eftermiddagen var super. Ute i bara tunntröjan!

Sen har jag även hunnit med att boka tandläkare till på måndag eftermiddag. Vill kolla igenom så det inte finns nå troll som ställer till det där inne. Men tanke på mina procedurer tror jag det ska vara smärtfritt: tandborst, mellanrumsborst, tandtråd, tungskrapa, flux, fluortabletter/tuggummi och en ny tablett som ska tas en gång om dagen, efter morgonborstningen :)



Nu har jag varit och kört ett riktigt bra pass på gymmet. Blev biceps/rygg och extra mage. Ska utöka gym-tiden och minska cardio, här ska buffras. Fram till nyår, då lite mer förbränning på det, lite längre pass bara.

Nicklas har legat hemma idag och febrat :( Nu ska härs ses lite fotboll i soffan, hejjar ni?!

/L

Kvällsmöte och lite lesshet

Idag, på min tidiga dag, hade vi så klart möte. Men men, var ok, hann med en promenad i Gammliaskogen, soligt ute, mötte en orm på spåret, och hann köpa salta pinnar på väg tillbaks :) MEN, sen hade det bokats in föräldramöte...på en av mina tidiga dagar! Fasen, trodde nån annan skulle ta på sig såna dagar eftersom jag ensam tar alla de andra :( Vad var det för fel med dagen innan?? Men men, slutar redan 14.30, så hinner hem, träna, duscha och käka innan jag ska tillbaks.

Men det är ju just det med tidiga dagar, att man hinner träna och sen för en gångs skull har en hel kväll hemma, utan att timmarna går till gymmet :( Bara att bita ihop, passade väl bäst den dagen, för nån annan, haha. Det är väl, FÖRHOPPNINGSVIS nån annans tur att få de tidiga dagarna efter nyår. Men kan ju, åter igen bli jag, hade ju det hela förra terminen också. Slumpen?!

Nä, nu har jag duschat och ätit lite. Ska bara ta vara på den...hmm, timmen man har kvar av kvällen typ. Sen sova och åter jobbet. Dagarna bara avlöser varandra i något konstigt sammanhang. Bara att köra på så gott det går.


Åter måndag.

Den har varit som en måndag brukar vara. Lite mer energi efter helgens ledighet. Jobbet gick bara fint, vips var dagen över. Kändes att jag hade vilodag igår, kröp i bena när jag gick iväg till Tenton för att få slita. Blev det vanliga måndagspasset, triceps/bröst. Ska även lägga till nån extra benövning i passet, det som känns som att jag vill jobba lite på. Idag blev det vader och lår. Sen ställde jag mig på bandet och joggade mig igenom 30 minuter med lätta steg, skulle lätt kunnat köra på 30 min till, men det fick räcka.

Varför blir man helt beroende av träning? Innan man som person kommer igång med träning får man slita sig mellan ågren och funderingar inför passen, de känns jobbiga och man ser inte just fram emot nästa. Men sen, när man kommit in i det, då känns det som att man bara MÅSTE få ta sig iväg och träna av sig lite.

Imorgon ingen träning igen, buhu. Personalmöte, på min tidiga dag! Vi har även till min o-lycka kommit fram till att alla personalmöten fram till jul infaller på min tidiga dag, jippi! Vad är oddsen egentligen?

Nu är maten i magen, och jag sitter ju som vanligt med min barnvakt lap-top:en i knät och datar, och ser tv med det andra ögat. Vad gjorde alla innan datorn, träffades på riktigt?! Haha.



/L


Trevlig inflyttningsfest

Festen igår var trevlig. Drack av min läsk och åt en och annan salt pinne :) Blev varierad fotbolls- och singstar fest. Fotbollen var ju superspännande sista minuterna! Det jag har dåligt samvete för är att jag bad om skjuts till 22.00. Prick då stod sambo där utanför. MEN, han hade ju farit hemifrån 2 minuter innan Zlatan gjorde sitt sjuka flyt-mål! Vem hade trott det skulle komma då?! Hmm, ja det var synd han missade det, vet han hade velat se det. Men men, åkte hem till stan med två liftare som skulle ut på krogen och shejka lös tillsammans med de andra sen.



Hehe, själv åkte vi hem, "kvälls/nattfikade" glass, choklad, kesella och skorpor, mums. Såg även en ny stand-up, Terry Fator, som visade sig vara sjukt imponerande! Har ni sett Jeff Dunham, och gillar honom så är det här strået vassare när det kommer till att buktala! Däremot inte så roliga skämt som den Jeff, men shit va bra han är, sjunger alla tänkbara musikstilar, och det lika bra, och ibland bättre än orginalet! Slå inte av efter 5 min, det blir bättre! :)

Idag blir det bara slappa. Inga måsten, kanske inte ens gå utanför dörren. Möjligen för att köpa nåt på Coop här nedanför.

/L

Lite vackrare ikväll.

Blev ett rätt bra styrkepass, men känns att jag inte vilat mycket i veckan. Imorgon får kroppen vila, så är jag fit for fight på måndag! Efter styrkan stod jag och svettades bort på trappmaskinen 50 min.

Nu har jag käkat, klätt mig och målat mig inför Challes inflyttningsfest, så lite vackrare ikväll än hemmakväll:





Inte direkt nån galaklädsel eftersom jag ska dit nån timme och kolla till läskarna. Själv ska jag nog köpa med mig en Blue Keld från Coop, det godaste drickat!

Tog förresten en skön bild på min käraste Attila igår under vår mys-fredag, inte konstigt han inte fått sig nån brud, en riktig soffpotatis :) Tyvärr kom focus på Nicklas hand.



Skål alla lördags-firare!

/L


En lördag full med göra.

Morgoncardio blev en powerwalk på 1h, 40 min. Såg ut att kunna komma lite regn, så stoppade en banan i magen, tog på mig min spermiedräkt och knallade ut med musiken i öronen.


Det var andra spermier ute och gick, för duggregnet kom över oss tappra/knäppa som var ute en lördagmorgon. Gröten, äggmackan och vitaminen har hamnat i magen, och jag är redo att göra lite mer nytta idag.

Disken står och väntar, likaså dammsugaren som ska eliminera alla busiga råttor som springer runt här. Sen blir det helgens matlagning. Till matlådor har jag handlat kyckling som ska stekas, och till det en rotfruktsblandning som ska hackas och bakas i ugnen med massa goda kryddor. Ska även göra en kall kycklingsallad till lunch idag.

Ska en sväng på Tenton och svettas senare idag. Extrapasset blir bröst/mage/biceps. Någon typ av cardio på det, nu ska härs plågas! :)



Kvällen ska senare spenderas på inflyttningsfest hos Challe på Tomtebo. Får lyxigt nog skjuts dit av sambo. Blir nog nyktert, hemgång innan utgång, hem till sängen. Suget efter fest finns inte i helgen, men trevligt att umgås och se hennes nya lägenhet.

/Hon som för snart 27 år sedan simmade snabbast.


Love!

Åh, var lika jobbigt att stänga på jobbet idag som jag trodde. Men nu är det gjort! Stått i regn och rusk idag och tittat på barnen som sprungit runt och blivit mer och mer blöta. Men bryr de sig? NÄ! Fingrarna ser ut som de där choklad-fingers man kan äta efter att de geggat med lera. Nåja, såna är de ju de små liven.

Träningen avklarad, och benen höll! Körde inte max-träning, men hårt. Avslutade med cardio: 20 min i 10% lutning på bandet, svettigt värre. Hade kunnat fortsätta, men kört bra med cardio i veckan, Nicklas kom och var klar, jag var helt slut, och klockan var mycket. Ville hem till fredags-soffan!

Nu har jag ätit mitt köttfärsgrejs, med rivna morötter, gjort lite kesellaglass med choko-nuss smak. Och morot- och gurkstavar som jag ska dippa i vitlökssås á la Lotta. Ikväll blir det att smarra på det, och på en muffins :)



Vi tänkte se Bruno, undrar hur sjuk den filmen kommer vara egentligen?! :)

Min älskade sambo har fixat upp de nya tavlorna till Hallongrottan: En bit av ett hjärta. Love!







Sådärja, ha en bra kväll mina kära läsare!

/L

Morningperson

6.30 ringde min klocka, då var jag redan vaken! Jäkla katta, väcker mig varje morgon och vill ha mat! Men förlåter honom rätt fort, det är ju såna där små irriterande saker som man skulle sakna om han inte fanns där.

Börjar ju inte förrän 9 idag, har stängningen som sagt, en fredag, blää! Min plan var att gå ut och köra lite morgoncardio. Men när jag gnuggat mina ögon, och sett ut genom fönstret på hellregnet gav jag monstret mat, gick och la mig igen, och låg vaken tills Nicklas väckare ringde igen 30 min senare. Så var det med den sovmorgonen som skulle kunnat varit :)

Nu har jag iaf fått i mig gröten med chokladgegga, äggmacka och c-vitamin. Redo för att gå ut i regnet i min nyköpta vita spermiedräkt! Tyvärr ett hål i min regnstövel, silvertejp får det bli, måste köpa en ny!



Hoppas ni också haft en bra morgon, och får en fortsatt bra dag. Min plan är att prova mitt ben, håller det eller inte? Benträning idag alltså. Sen är det ju mysfredag!


En rätt vanlig dag i Lottas liv.

Tidig dag på jobbet, soligt och härligt ute! Knallade hem från jobbet, drack träningsdrinken och banan. Passet idag var axlar/mage. Avslutade med cardio: 50 min på trappmaskinen. Sen hem, proteindrink och riskaka med keso i magen. Slängde in tvätt, usch, hatar att tvätta. De faller oftast in på min tidiga dag av nån anledning :( Men måste ju tvättas!

Idag blev middagen havregrynsgröt med choco-nuss gegga, mums! Slapparmiddag :) Hade inte framme någon låda, och gröt är gott och mättande efter träning.

Nu har höstens månad satt igång, snart blir allt i glada sköna färger. Men vi får bonusdagar av lite sommar känner jag, sköna sol!



Imorgon fredag, längtar! Dock stängningen, så går hem sist, men men, är ju ändå fredag :)



Tjipp /L

Bra träningspass, god ny efterrätt!

Ojoj, vilken trötter dag hon haft idag!! Tror det antingen är den tunga luften, eller så är det nåt i kroppen som lurar. Hoppas på det tidigare! Inte sjuk nu! Dels för att jag inte vill vara borta från mitt jobb, och inte från min träning! :(
Gick från jobbet idag, halvt sovandes som vanligt. Gick förbi och hämtade ut nytt paket från styrka direkt, nya smaker! Vit choklad och choco nuss, mums!

Funderade på hur jag skulle orka träna idag, och hade nästan bestämt mig för att skippa cardio efter biceps/rygg passet. När jag däremot fick i mig träningsdrinken och banan blev jag som ny människa! Blev ett riktigt bra styrkepass, och efteråt en timme på bandet: 5 min powerwalk, 10 min löpning, 30 min intervaller nivå 13 30sek/30 sek vila, 10 min löpning, 5 min powerwalk. Kan lova att mina ben var stela när jag gick hemåt. Imorgon, ajaj, då får jag värma upp dem med lite mer cardio.

Middagen fick bli lite köttfärs/vitkålsfräs och ruccola med vitlök, chili, kryddor och feta. Och lite färka tomater. Skönt med matlådor!

Men håll i er, ny efterrätt! En burk kesella 1%, ca 30 gr hy-pro av valfri smak, (kan ju även ta vanligt proteinpulver) lite kakao, och en dutt vatten. Vispa ihop och sätt i frysen 30 min. Till det tog jag solros- och pumpafrön, mandlar och granatäpple. Riktigt gott! Tyckte inte Nicklas som jag "tvingade" att smaka, hehe, så får ha det för mig själv, som med de flesta av mina röror och geggor, och popcorn! :)

Idag fick vi nya playstation, så nu kan vi se film och serier i soffan igen. Inte kunnat det på drygt en vecka, och knappt sett till varandra eftersom datorn är i hallongrottan :(

/Stelhet´n


Tidig morgon, lång dag.

6.30 ringde klockan, och jag masade mig upp för en morgonpromenad. Börjar först 9 idag, så tänkte passa på att vara lite hurtig, även med tanke på att det är avdelningsmöte ikväll direkt efter jobbet, så ingen träning alltså. Man tänker att det bara är att gå upp och klä på sig. Men just i ögonblicket då man vaknar och känner hur skönt det skulle vara att bara ligga kvar, hur jobbigt är det inte då att kräla upp?! Man är mm från att bara stänga av klockan och somna om en stund :) Men när man väl är ute går det ju bra! Ljust ute vid den tiden ännu, skönt. Blev 60 min powerwalk. En dusch, gröt med chokladgegga, äggmacka och c-vitamin.

Snart promenera iväg till jobbet, blir en lång dag!

/L

RSS 2.0